|

Buna ziua!

Vreau sa fac o comanda de pe AliExpress.com si am mai multe intrebari:

1. E de incredere?

2. Cat platesc (taxa) din valoarea produselor la posta romana?

3. Poate sa imi retraga mai multi bani decat sunt pe card? ex. am 200 de lei pe card, sa imi retraga 230 si sa fiu pe -30, adica dator la banca. (Am Bancpost Mastercard)P.S: Dau funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Site ul in sine e serios... ca mai exista probleme cu transportul e alta treaba. Da crezi ca un site care nu esta de incredere ajungea unul dintre cele mai mari din lume?

platesti TVA + transport daca e cazul daca suma coletului depaseste o anume valoare

Daca ai de platit 200 lei, iti ia 200 lei. In caz ca ai de platit 230 lei si ai un card de debit pe care ai doar 200 lei tranzactia nu va fi aprobata

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Aliexpress este o platforma de mii de magazine online, ca un fel de mall, unde sunt mii de magazinute inauntru, si fiecare magazinut are propriul patron/ sau vanzator.
Chestia cu increderea este relativa, pentru ca nu avem de unde sa cunoastem toti patronii sau vanzatorii, care vand pe Aliexpress, deci, riscul ti-l asumi cand cumperi online.

2. Daca valoarea cumparaturii tale, cu tot cu transport depaseste $100, trebuie sa platesti taxa vamala si TVA de 19%.

3. Nu, nu se pot retrage mai multi bani decat este plata cumparaturilor, cu tot cu transport, ca tu esti aia care aprobi cumpararea cand apesi pe buton si vezi clar ce suma este acolo, nu?
Exista totusi o singura problema, daca nu esti constienta ca plata se face in dolari si ca, conversia se face din lei in dolari, atunci s-ar putea sa nu ai bani suficienti in cont, pentru cumparatura respectiva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Hahahahaha. Mai uita-te o data de unde cumperi si dupa aia pune intrebari de-astea penibile. Crezi ca au ajuns citamai afacerea de miliarde de dolari nefiind de incredere?
2. Depinde de unde vin si de valoare. Daca iei maruntisuri de 2-3 dolari, iti vin la posta de care apartii si nu ai treaba cu vama. Daca e ceva mai scump gen telefoane, platesti 8 RON + TVA pe valoarea produsului.
3. Daca e card de credit sau de debit cu descoperire de cont, da. In principiu, nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează