Eu, personal ma spal 1 data la 2 zile.Stiu,nu este deloc recomandat.Parul tinde sa se ingrase, devine subtire...nu e prea sanatos! Cred ca cel mai corect este sa ne spalam 1 data la 3 zile.Conteaza,insa foarte mult, si tipul de par. Spre exemplu, un par uscat, tern intotdeauna se ingrasa mai greu, iar cel moale, subtire are nevoie de o ingrijire mai speciala pentru ca tinde sa se ingrase foarte repede.
Eu ma spal la 2-3 zile, cand nu imi sta prefer sa il leg intr-o coada si asta e. Este indicat sa te speli mai rar pe cap, cam la 4 zile pentru ca iti distrugi keratina, acum depinde si in ce domeniu lucrezi, daca tr sa arati tot timpul bine, parul are tendinta de ingrasare, se lasa, se lipeste de cap, trebuie sa folosesti tratamente, sampoane bune...
Eu ma spal o data pe saptamana dar acum vreau sa incerc sa imi schimb total aspectul, asa ca il voi spala din 4 in 4 zile.
Pentru a intretine un par santos si sa nu racesti este necesar vara sa te speli pe cap de 2 ori pe saptamana iar cand e prea frig afara(iarna) e suficient odata pe saptamana pentru a nu face meningita. daca vara afara e canicula te poti spala pe cap mai des...
Cata vreme am avut parul scurt il spalam o data la 2 zile, altfel nu imi placea cum arata. De cand mi-a crescut astfel incat sa il pot prinde cu un clestisor, am inceput sa ma spal o data la 3 zile...practic in a treia zi il port prins, si arata OK. Evident daca stau in fum sau in miros de mancare etc, il spal imediat dupa...
Una din coafezele la care am mers mi-a spus ca daca folosesc un sampon potrivit, este in regula sa il spal oricat de des, asta chiar va stimula cresterea mai rapida a parului...
Depinde de calitatea parului si felul lui...gras,uscat, mixt... oricum, nu este bine sa se agreseze parul cu un spalat prea des...trebuie folosit si un sampon adecvat tipului de par...deci nu exista o regula... iar pentru ca ma intrebi pe mine...eu ma spal la 3 zile...pentru ca avem un oras (Bucuresti) poluat...
Eu am un par normal (si foarte putin uscat)si mi-l spal o data la 3 zile...Insa coafeza mea m-a sfatuit ca ar fi mai bine sa ma spal la 4 zile. Daca te regasesti printre cele spuse de mine, spala-te si tu pe cap o data la 4 zile. Daca ai parul mai gras inceraca sa te speli la 3 zile.
Norma ar trebui sa ne spalam odata la 3 zile dar depinde si de par si cat sebum este eliminat
Mie sincer de 2 ori pe saptamana mi se pare mult; Daca intr-adevar am nevoie ma spal (m-a plouat, m-am dus la gratar, am gatit -cam rar ) dar daca e in regula (mai ales ca am parul cret-el nu se spala foarte des) si mi se si ingrasa mai rau daca ma spal mai mult de 1 data/2 ori pe saptamana iarna; vara 1 data la 5 zile
sincer eu ma spal aproape in fiecare zi sa respepe cap deoarece parul meu e gras si plin de volum si am senzatia ca il am murdar tot tumpul. Normal ar trebui de 2-3 ori pe saptamana si am hotarat sa fac si eu la fel pentru incepe sa cada foarte mult. Desigur acum depinde si de cat de curat este mediul si ce sampon si balsam folosesti.probabil daca as folosi un sampon mai bun n-ar mai trebui sa ma spal atat de des.
Pupici!
Danutza.