|

Doresc sa fac o comanda pe aliexpress.Am o comanda foarte mare dar nu stiu riscurile și termenul de livrare.Am auzit ca sunt sanse sa nu vina unele produse sau ca comanda poate ajunge si in 6 luni.As dori sa primesc mai multe date

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

In general e de incredere si nu vine prea greu... in rrominica
insa in rrominica, nu stiu daca s-a rezolvat si NU cred, insa poate sa stea 1-3luni in vama (posta a abandonat livrarea coletelor din afara tarii asa ca toate se duc in vama direct)
poti sa platesti transportul (care costa destul de scump)
si (daca tot faci o comanda mare) a doua poveste de groaza pe care am auzit si chiar vazut la cineva, e ca daca comanda are ca valoare peste o anumita suma (45eu am impresia) atunci platesti vama

si chiar am vazut asta, cineva avea un membru de familie in Elvetia (care nu e in UE) si i-a trimis doua hdd-uri de 8T fiecare, pe care le-a evaluat (pentru asigurare) la pretul corect care era atunci - 800eu... si trebuia sa plateasca o vama asa de mare ca a renuntat la colet, care s-a dus inapoi si apoi l-a trimis evaluat cu o suma destul de mica sa nu mai plateasca vama!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ziftode):

Ce e ciudat e ca de obicei daca comanzi din afara obiecte care sa zicem vin din asia (in special China) nu prea stau coletele in vama... ceea ce e super ciudat. Desi banuiesc ca depinde cat de mari sunt?

(Personal zic mie numai coletele care au venit din America au ajuns la vama. Restul direct acasa sau pur si simplu de colectat de la posta daca veneau din UE)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu prea sunt eu in tema cu aliexpress dar pare sa fie cam ca e-bay. Nu stiu sigura daca poate sa iti arate 'rating-ul' vanzatorilor, dar vad ca exista cel putin un sistem cu "Stele" Ia-te dupa alea, vezi ce zic si decide tu. Daca nu sunt toate obiectele pe care vrei sa le cumperi de la acelasi vanzator, sunt destule sanse sa iti ajunga obiectele in Romania. Dat fiind ca sunt vanzatori diferiti, si trimit fiecare obiect individual, ar trebui sa ajunga macar ceva (in diferite intervale de timp). Personal n-am folosit aliexpress dar am cateva prietene care il folosesc si le merge bine. Daca vrei totusi comanda ceva micut si mai nesemnificativ/ieftin sa vezi daca ajunge. Desi, la fel ca la ebay, spun sa nu te astepti la mai putin de 2-3 saptamani inainte de a primi ceva. Nu am auzit CHIAR sa ajunga ceva in 6 luni, dar 1 luna MAXIM 2 in cele mai extreme cazuri. Sper ca te-am ajutat! Bafta cu aliexpress. Stiu ca multa lume il foloseste chiar si din afara asa ca nu are cum sa fie chiar asa rau. (doar la haine sa ai grija, alea de obicei sunt hit-or-miss, cum se zice)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru UnPisic):

Aliexpress nu functioneaza ca ebay happy

Cat despre frica ta ca nu or sa-ti vina produsele, vorbeste direct cu vanzatorul, ai contact acolo.
Dar daca vrei sa cumperi ceva bulk, iti sugerez alibaba. Au preturi mai bune pentru bulk. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează