|

E periculos sa comand niste haine de pe net in perioada asta? As vrea sa fac 3 comenzi - casti; haine si o bratara. E riscant cum umbla curierii aia prin toata tara si pachetul?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Este riscant fiindca cine manipuleaza pachetele poate fii contaminat si virusul se poate transmite.
Ia uite aici cat ramane activ virusul pe diverse obiecte:
- 3 ore in aer (daca a starnutat sau tusit cineva infectat ( si a plecat) in locatia respectiva, raman in aer3 ore)
- 4 ore pe cupru (metal)
- 4 zile -pe suprafete neporoase, precum clante de usi, manare de dulapuri si intreturatoare de lumina sau butoane de lift.
-2-3 zile pe platstice, incluziand borcane, sticle, cutii
- 9 zile pe sticla, mobila, telefoane mobile.
- 24 de ore pe cutii din acrtonhttps://www.facebook.com/......074303693/

| a răspuns:

Nu mi se pare a fi așa de periculos

| a răspuns:

Singura modalitate "safe" sa spunem in cea mai mare proportie, este daca faci o comanda externa, prin curierat direct la usa, si dureaza mai mult de 4-5 zile sa iti ajunga acasa. Poate fi contaminat doar de catre un singur curier. Sfatul meu, orice comanda faci, iei coletul cu manusi, il pui undeva mai ferit, poate pe hol la intrare, il stropesti cu niste cloramina pe toate partile, il lasi un timp acolo dupa care poti sa-ti faci treaba in continuare. La final desigur, te speli pe maini. Dar acelasi lucru pot sa ti-l spun despre orice produs, fie ca il cumperi din magazinul de la bloc fie ca il primesti prin colet, e fix acelasi lucru. Sincer daca ma intrebi pe mine, e mai safe prin coletarie.