|

In urmă cu câteva ore am cumpărat o geantă de la h&m. Entuziasmată fiind pe moment, nu am observat că avea 2 tăieturi pe spate și o crestătură pe mâner decât după ce am ajuns acasă. Există vreo șansă să îmi schimbe produsul?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma indoiesc ca ti-l va schimba. Cand ai cumparat-o era obligatia ta sa o verfiici.
Acum, cum dovedesti ca nu ai taiat-o tu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Entuziasmata fiind adica de ce? Ca ai cumprat ciurucuri laughing Erai asa de emotiva de parca cumprasei de la extraterestri. Daca vor sa iti schimbe asta tine numai de ei, asa nu au absolut nici o obligatie, gandeste ca ai putea tu sa tai sau sa facic e spui ca ai acolo.Deci tine doara de ei, daca le vorbesti frumos, poate cine stie.Nu le vorbi cum te sfatuie unu pe aici ca paca vad ca te dau aia si afara.Cum adica cumpar un produs plec acasa apoi revin ca e rupt? La fel de bine las fi putut rupe eu nu? Deci vorba lu dona cum dovedesti ca asa era? Mergi vorbeste frumos, daca merge e bine, daca nu asta e, nu au aia vina ca tu te-ai udata toata ca erai la H&M o firma de 2 bani, dupa cei care vind in piata urmeaza H&M laughing deci nu vad de unde entuziasmul asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

De ce esti rau? Pentru o doamna/domnisoara o geanta e cum este pentru noi o nivela cu laser sau ceva asemanator. Lasa-i macar entuziasmul ce il avea ca si-a cumparat geanta, daca i-l iei si pe acela, ramane fara nimic. S-a bucurat si ea ca a putut sa isi ia o geanta care i-a placut foarte mult, si tu vrei sa ii iei bucuria. Las-o sa isi primeasca bucuria inapoi, cu speranta in ea alta atitudine va avea cand va merge sa o schimbe. Dar daca se va simti vinovata ca s-a bucurat de cumpararea unei genti, poate sa fie atit de plouata incit cei de la h&m sa creada ca ea e de vina pentru ruperea ei, si sa ii fie mai dificila recuperarea.
Si inca ceva: si ea ar putea zice ca cea mai buna unealta a ta e un ciuruc, ca doar ei nu-i foloseste la nimic...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Eu am spus-o in gluma, asta asa ca pe viitor sa fie mai atenta.Pana la urma trebuie sa fii atent la orice cumperi, mai ales daca pretul sau firma este una de mai buna calitate, acolo trebuie sa te duci hotarat pe verificare laughing Acu pe bune firma asta H&M este una f slaba, eu ce vad au numai preturi de piata, deci nu poti pune un pret mic unui produs de inalta calitate.In sf. Daca tot esti pe aici hai sa iti zic ce am aflat de la radio de la un post romanesc.
Eu asa din cand in cand mai ascult radio Magic FM f bun postu, muzica d e cea mai buna calitate.Aia din asa la ora sau nu mai stiu exact mai dau si cateva stiri dar f pe scurt 3 minute cred.
Ascultam si au spus ceva de produsele din RO atat cele fabricate acolo cat sau mai ales de cele venite din Ue dar din vestu UE.Au zis ca toate produsele au exact acelasi ambalaj ca si cele din vestu UE ca si cele din Germania, Italia, franta, dar atat, continutu este altul laughing adica de foarte proasta calitate.Cand am auzit zic mai aia nu-s sanatosi la caop.
Au mai zis cand apare un produs nou totu corespunde ambalajului si reclamei, toata lumea multumita.Cand produsu are vanzare stiu si eu dupa o luan doua, deja se trece la bulealalaughing ramane doara reclama si ambalajul, asa au zis. Deci e de rau, dar rau, ca sa vezi unde am ajuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

Da, e cum zici, sotia mea a observat chestia asta cu cafeaua. Invatatoare fiind, si mare amatoare de cafea, primeste mai mereu cate un pachet de cafea. Si e o diferenta intre cea pe care o aduce vreun parinte ce lucreaza in occident, si cea cumparata la noi, si e o diferenta sesizabila. Cea din occident e mult mai buna. Aceeasi cafea, acelasi ambalaj, acelasi gramaj, gust diferit!
Cu lucrurile "de firma", m-am cam lamurit eu. Nu mai cumpar de la marile firme, o data am luat o pereche de blugi din mall, si mi-a fost de ajuns. Nu au tinut decat vroe 2 luni, ca s-au si decolorat urit, erau plin de dungi cum e pamintul crapat de seceta vara. Spre deosebire de cei mai buni pe care i-am purtat, luati de la o taraba dintr-o piata a Timisoarei, si care m-au tinut cinci ani, iar dupa aceea i-am facut scurti pana-n genuchi, ca intrasera la apa un pic, si chiar si asa erau buni, culoarea se dusese foarte putin, dar i-am facut praf la buzunare cand am lucrat la tv cablu, tineam in buzunar clestele cu care taiam cablul, cel mai folosit, si ca sa il am la indemina il bagam doar cu un miner, si asa a ros marginea buzunarului, si a aratat urit, altfel mai erau buni inca citiva ani.
Si eu mai ascult MagicFM, dar prea baga melodii care deja au tot fost ascultate si ma cam plictisesc pe mine din cauza asta. Dar muzica de acolo e foarte buna. Si stirile, care nu tin mai mult de 5 minute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal ca da. mergi maine si te pui serioasa de tot. le faci putin tam tam si trebuie sa iti dea banii. nu ceda usor. ei stiu ca trebuie sa iti returneze banii dar vor face tot posibilul sa te lase cu paguba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Offfff!
Există în vigoare două articole de lege prevăzute de ANPC care au ca subiect condițiile legale de returnarea a unui produs cumpărat. Prima este Legea nr. 449/2003, actualizată în 2008, care spune la capitolul trei că orice produs cumpărat trebuie adus la conformitate, adică în starea ideală, fie prin reparare, fie prin înlocuirea completă fără plată. Legea mai spune că dacă au trecut 15 zile de când cumpărătorul a semnalat vânzătorului că produsul său e stricat, iar vânzătorul a refuzat sau a tergiversat înlocuirea sau repararea produsului, legea îi permite cumpărătorului să ceară o parte sau totalitatea banilor dați pe produsul cumpărat și anularea contractului încheiat cu vânzătorul.

De asemenea, merită menționat că un cumpărător nu are dreptul să ceară rambursarea banilor dați pe produs dacă acesta nu are defecțiuni majore.

A doua lege reglementată de ANPC vizează tranzacțiile online. Prevăzută în OG 130/2000, legea spune la articolul doi că un cumpărător poate returna orice produs în 10 zile (cu excepția cazurilor de la Art. 10) doar atunci când este vorba de cumpărături online. În acest caz vânzătorul este obligat să returneze banii în maximum 30 de zile. Totuși, în urma UG 34/2014 termenul de returnare a produselor a crescut la un maximum de 14 zile calendaristice de la data achizitiei, iar magazinele au obligația de a pune la dispozitie formularul de returnare, altfel perioada de returnare a produsului poate crește la 1 an.
PS: Mergi fara griji la H&M cu bonul fiscal, iti vei primii banutii sau inlocuirea produslui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai bonul de casa, desigur ca poti. El reprezinta garantia in UE. E f important sa ai chitanta pe produs!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai bonul trebuie, ca asa ai luat-o din magazin, altfel nu stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează