| alina2k18 a întrebat:

Pentru bucuresteniwinking
Vreau sa imi iau mai multe chestii ieftine [ de la mai multi selleri ] de pe aliexpress. Stau in sectorul 2.
Daca or sa vina coletele unde vin de obicei? La oficiul din cartier sau la oficiul ala de face si vama la Timpuri Noi?
Ca daca la Timpuri Noi... nu prea ma incanta sa ma duc pe acolo de 10 ori, nu e aproape de mine deloc.
Am mai comandat din afara UE dar de pe ebay, dar nu veneau din China ci din Taiwan, Russia si Venezuela si la Timpuri noi m-am dus, nu stiu cum e cu China -aliexpress in schimb.

9 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Deocamdata nu se mai onoreaza comenzile ce vin din China datorita pandemiei (inca nu s-a declarat pandemie, dar intuiesc ca e aproape!) al acestui virus ucigas.
Uite ce mi-a raspuns corect zic eu chiar userul de mai jos pe un topic asemanator :
https://www.tpu.ro/......reu-mi-se/

si sursa netrimiterii coletelor : https://playtech.ro/......e-produse/

Cum am zis si pe acel topic ar trebui mai multe persoane sa trimitem emailuri prin care sa le cerem socoteala nenorocitilor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa care au inaintat cerere de blocare a coletelor venind din China catre Direcţiei de Sănătate Publică şi Biroului Vamal, datorita acestor bagabonti am pierdut doua colete, la unul aveam o baterie pentru. laptop mai ieftina cu 200 de lei fata de pretul uneia identice originale vandute de un site romanesc.
Rusine sa le fie!

| Evolution a răspuns (pentru Simpatik):

Salut, eu ieri am primit coletele de pe aliexpress comandate in decembrie.
Depinde de noroc, din cate am inteles de la aia din vama, le scaneaza daca au ceva pe ele (exteriorul pachetelor) si dupa le livreaza. Sunt foarte putine aparate si foarte multe comenzi.
Oricum s-a dovedit stiintific ca virusul nu rezista mai mult de 24 de ore pe aceste suprafete, mai ales ca stau 1-2 luni in vama.
Este de recomandat sa le stergi cu alcool daca se poate sau hainele sa le speli.
Eu am comandat niste piese electronice si tot felul de plastice de domeniul IT si nu am cum sa le curat laughing dar oricum ar fi, totul este made in china, de la chiloti si ciorapi pana la suruburile din masina.
Deci... aia e laughing.

| Simpatik a răspuns (pentru Evolution):

Eu am inteles ca nu poate rezista atat dar explica-le asta prostilor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, cei care au facut sesizarea catre DGSP (Directia Generala de Sanatate Publica).
Pe de alta parte sa stii ca si comenzile ce vin din China date de pe ebay sunt in aceeasi oala cu cele de pe Alieexpres adica nu ajung, de aceea am comandat un colet de pe ebay dar de la vanzator european si asa am sa fac pana o disparea molima aceasta creata in laborator.

Un tips pentru domnii de la Constanta poate fac si ei sesizari mai importante si anume pentru verificarea Politiei de Frontiera Constanta caci pe acolo trec toate coletele importante cu tonele, tot pe acolo trec zice LEGEANDA si droguri si alte substante ilegale, tot pe acolo trec fraudulos granita tarii noastre mai multe tone de chestii nu tocmai legale, prin portul Constanta, dar nimeni nu sesizeaza un alt organ se pare, s-au trezit desteptii astia cu coronavirusul in colet!

| Evolution a răspuns (pentru Simpatik):

Ceea ce majoritatea nu inteleg este ca poti sa iei mult mai usor orice virus / bacterie de pe o clanta de usa sau din autobuz / supermarket decat dintr'un colet. Sa nu mai zic ca 50% ce intra in spitale, ies cu alte probleme. Eu cred ca n am mai vizitat vreun doctor sau spital de 4 ani, prefer sa bag 5 zile de paracetamol si nurofen si imi revin instant, decat sa ma duc in spitalele astea infecte.
Eu sunt de parere ca au creat "panica" asta inutila ca sa se mai uite de problemele importante, dupa cate se pare poluarea a ajuns la un nivel foarte mare, cancerul este mult mai usor de facut, iarna nu mai este iarna, mai are rost sa continui cu ce se intampla sau s-a intamplat in Australia?
Posibil si sa fie mai grav si din cauza comunismului din China nu se spune adevarul (cum a fost atunci cu Cernobil, unde a musamalizat totul). Si oricum economia Chinei a scazut si o sa mai scada dupa panica asta, am mai citit pe reddit ca cica virusul a fost creat de americani laughing)
Sunt 1021313192 de teorii dar sa vorbim fapte clare, absolut orice e made in china, in decembrie 2019 a fost descoperit, asta nu inseamna ca pana atunci nu a existat, eu nu am vazut pe nimeni care sa ia ceva din china si sa se fi imbolnavit.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca iei ieftineli, cel mai probabil vin la posta de cartier.

| asmanKrar a răspuns:

laughing
Parca conteaza unde locuiesti tu sau ce site, conteaza de unde vine marfa, granitele sunt inchise.

| asmanKrar a răspuns (pentru asmanKrar):

Nu m-am uitat la data, virusu in estul asiei a aparut in 2019. Nu am citit raspunsurile altora, si da sunt cam ametita, m-am uitat mai multe pagini in graba.

| mihaicelsfant a răspuns:

Buna alinalaughing

| TheGentleman a răspuns:

S-ar putea să le bage în carantină la vamă din cauza isteriei cu coronavirusul