|

Salut, daca cumpăr ceva de pe eMAG in rate pot sa plătesc si in avans? Chiar dacă e plata cu contul bancar?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu mi-am luat un telefon in rate. Pe o perioada de 24 luni trebuia sa platesc circa 80 lei/luna. Cum mi s-a parut putin sa pun doar 80 lei am pus 200 si in cateva luni am terminat. Am fost atent doar la ultima rata sa nu pun mai mult decat trebuie.

| explică (pentru Salontanul):

OK, dar ideea e ca eu o sa platesc direct cu cardul o sa mi se traga direct de acolo si dinaia vreau sa stiu daca as putea plati in avans o anumita suma

| a răspuns (pentru Roberrt21):

Da. Ti-am explicat si mai sus. Ce este atat de greu? Ti-am spus ca eu am pus mai mult decat este rata. Daca vrei, a doua zi dupa ce ai cumparat poti sa-i si pui pe toti. Banii tai se retrag intr-un alt cont si tu ii completezi in contul tau. Adica: Banca face un cont in care pune (sa zicem pretul de 1700) banii din contul tau 1700. De acolo ii ia si si depune lunar rata de (sa zicem pe 12 luni) 141, 66 Lei. Tu poti sa depui 500 lei. In 4 luni ai terminat pentru ca depui 500+500+500+200. La tine in cont va aparea ceva de genul: Rata lunii urmatoare este de 141, 66 Lei dar nu mai ai treaba ca tu i-ai depus. Ei duc asta pe 12 luni. Ideea este, ca daca nu-i depui pe toti, sa depui lunar macar 10% din rata (14, 20 Lei) pana la ultima luna. Asta in cazul in care n-ai avea bani, dar in ultima luna trebuie sa depui ce a mai ramas de depus.

| a răspuns:

Dacă cumperi în rate, nu te oprește nimeni să restitui suma datorată în totalitate înainte de termenul stabilit. Dar... de ce ai face asta, dacă nu plătești dobândă? (de obicei, așa sunt ratele la băncile cu care lucrează ei).