| Supremejordannike2004 a întrebat:

Daca comand de pe Gearbest, Aliexpress, Wish sau Joom imi ajung produsele sau este țeapă?
Si daca ajung in cat timp ajung?
Dau Funda!

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Eu cumpar des de pe Joom. Am 28 de comenzi la ei. Nu platesti transportul nici pentru 3 lei valoare. Daca produsul nu vine, iti ramburseaza banii garantat. Zice ca in 14 zile dar la mine n-au trecut decat 2-3 zile si mi i-au trimis. Produsele pot ajunge in 2 saptamani dar si in 75 zile. Daca nu ajung la timp te intreaba si le spui. Iti ramburseaza banii. Sunt foarte parolisti. Am numai cuvinte bune despre Joom.

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Wish.com, e site real, cu produse adevarate, si-ti vin acasa.

Uneori scrie clar: produsul gratuit, dar transportul costa. Pe Wish trebuie sa citesti tot ce scrie la descriere, de ex. hard disk 10 TB la 2 euro? Nu, scrie clar ca e doar carcasa, hard diskul trebuind sa-l adaugi tu personal. Deci: casca bine ochii la ce scrie!

Si nu e obligatoriu mai ieftin ca altundeva. De ex. am comandat o lanterna, a venit fara acumulatori (tip 18650) si fara alimentare, m-au costat astea mai mult ca lanterna. De fapt, nu mi-au promis acumulatori si alimentare, asa ca nu au comis nicio escrocherie.

Plus: atentie la vama/TVA. Eu fac mai multe comenzi mici decat una mare, tot banii aia ii platesc pe produse si transport, dar scap de TVA si de vama.

E bun daca stii bine ce cumperi, de ce si la ce pret. Nu trebuie sa cumperi impulsiv.

Si, da, exista unele escrocherii pe el, am cumparat niste stickuri USB de 2 TB si sunt fake, dar am primit toti banii inapoi fara sa fie nevoie sa le trimit inapoi. 2 TB memorie flash costa 200-600 euro (pret pentru producator, nu pentru vanzator), nu 8 sau 10 euro.

| Supremejordannike2004 explică (pentru doctorandus):

Dar Gearbest sau Aliexpress?

| doctorandus a răspuns (pentru Supremejordannike2004):

Nu cunosc. In orice caz, pentru lucruri scumpe, nu cumpara din China. De ex. nu-ti lua PC din China.