| Stargoz a întrebat:

Dacă vreau sa cumpăr de pe Amazon un produs care e in lire si eu am cardul il lei pot sa il cumpăr? Si daca da, imi ia vreo taxa pentru transformarea valutei?

Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Da, poți.
În funcție de cursul valutar al zilei, diferența va fi mai mare sau mai mică.
Plătind cu PayPal (de exemplu) nu vei plăti alte taxe și vei putea primi banii înapoi in mod garantat dacă produsul nu ajunge sau este o escrocherie.

| ACTH a răspuns (pentru valentingb):

Spui numai aberatii. Nu sunt taxe in plus cu PayPal? Te arde PayPal de iti suna apa in cap la Fees, ca sa nu mai spun ca daca nu selectezi sa platesti cu valuta cardului tau bancar, ci cu valuta lor te articuleaza si acolo de cativa lei, sau zeci de lei - in functie de valoarea tranzactiei.

| valentingb a răspuns (pentru ACTH):

Eu nu am plătit comisioane de zeci de lei niciodată.
Selectez ca valută valuta mea, £ și plătesc in dolari, euro sau orice altceva. Se face conversia care e destul de avantajoasă (nu la fel de avantajoasă ca la plata cu cardul de debit Monzo, e drept) și garanția că am acea sumă de bani protejată. Dacă produsul nu apare nu stau să mă rog de vânzător, apăs 3 butoane și am banii înapoi.
Cel mai simplu și ieftin e plata cu cardul de debit, dar de ce să îmi înregistrez eu datele cardului meu pe 50 de site-uri?
Că am cont de ebay, amazon, nisbets, etoro, trading212, lyca, lebara, giffgaff, Vodafone, ryanair, spareroom, deliveroo, justeat, tfl, teespring, patreon, ca să le zic doar pe cele pe care le știu așa din cap. Pe toate mi-am înregistrat paypal ca să nu îmi dau datele cardului.
Nu trece lună să nu citesc știre: Firma X a pierdut datele private a Y milioane de clienți.
Pot să-mi ia paypal-ul, fac altul. Dar acces la toate datele cardului meu de debit? Merci dar nu merci.
Cât despre aberații, poate mai greșesc, poate n-am intâlnit situația ta în care ai plătit zeci, sute de lei taxe/comisioane. Dar aberație e mult spus. Mă simt rănit în mândrie și doare.

4 răspunsuri:
| CopilThembel a răspuns:

Poți sa cumperi.

| ACTH a răspuns:

Sigur ca poti, iar in principiu nu ar trebui sa iti ia taxe pentru transformarea valutei.