|

Salut TPU! Doresc sa vand anumite lucruri pe olx, insa nu prea ma pricep, produsele banuiesc ca le duc la posta si mai departe, cum functioneaza? Trebuie sa spun adresa cumparatorului? Banii de unde ii ridic, tot de la posta?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Banii (adica rambursul stabilit de tine impreuna cu clientul) ii vei ridica de la firma de curierat cu care vei lucra (posta romana, fun curier, etc.).
Daca o sa fie cumparatorul din orasul tau, poti sa te intalnesti cu el intr-un loc aproape si sa ii predai produsul personal. In cazul acesta banii ii vei ridia direct de la client.
Daca este din alta localitate, pui produsul la posta romana (e cel mai ieftin), fun curier sau alta firma, iar banii ii vei primi ramburs (cumparatorul nu va putea sa ridice produsul de la posta sau curier daca nu va plati suma pe care doresti sa o primesti de la el). Adresa ti-o va da cumparatorul fieprin apel telefonic, fie prin sms, fie prin chat-ul de la olx.
Este posibil ca produsul sa fie refuzat de cumparator; astfel produsul se va intoarce la tine, si in cazul acesta vei pierde taxa de transport.
De regula taxa de transport o suporta cumparatorul. O vei plati tu, iar tu o vei lua inapoi de la cumparator (prin ramburs; o incluzi in pretul rambursului).
Cumparatorul suporta taxa de transport si pretul produsului. Dar in cazul in care cumparatorul va refuza produsul dintr-un motiv sau altul, tu vei suporta taxa de transport.
De aceea este bine ca sa oferi cat mai multe detalii despre produs, sa te asiguri ca clientul stie ce cumpara; pentru ca in felul acesta vor fi putine sanse ca clientul sa se razgandesca si sa nu mai ridice coletul.

Mai nou, a aparut si pe olx serviciul "Livrare cu verificare". Acesta costa aproximativ 10 lei (in functie de firma de curierat), si consta in posibilitatea dechiderii coletului de catre client in fata curierului, mai inainte ca sa poata fi platit. In felul acesta clientul este sigur ca a platit ce a comandat, si nu se va trzi cu lemne si cu pietre acasa asa cum se mai obisnuieste pe la noi prin tara.
Taxa/serviciul "Livrare cu verificare" va fi achitata de catre client tot prin intermediul rambursului.
Nota: Chiar si in cazul acesta, el tot are posibilitatea sa refuze coletul.

Pretul...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu neaparat, poti adauga produse si daca este din zona de la tine te poti intalni cu persoana respectiva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Bună, în primul rand pui anuntul, cumpărătorul te suna vorbit despre produs etc... Apoi îl întrebi unde vrea sa ajungă pachetul apoi, îl întrebați ce metoda de plata oferă cel mai probabil bancar. Tu ii dai numele contului tău doar atât! Iar el poate face transferul de bani (indicat este sa primiți bani întâi) sper ca am fost de folos! Ai grija sa nu fi păcălit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează