| rumi36 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa imi iau o pedala pentru chitara electrica de pe OLX care costa 120 de lei, eu am negociat cu vanzatorul si a fost de acord sa mi-o dea cu 85 de lei.Am vorbit cu el pe 31 si mi-a zis sa îl contactez astazi pe 2 ianuarie.L-am contactat cum a zis el,si mi-a zis ca o sa duca coletul la fan courier dupa ce i-am dat datele necesare(adresa, nume si numar de telefon).
Omul mi-a zis ca livrarea o sa fie 35 de lei, este posibil acest lucru?
Pedala cantareste 500 de grame si pe site scrie ca pentru coletele de sub 1kg pretul livrarii este de 18 lei,sau... poate ma gandesc ca se ia in calcul si transportul pentru inmanarea banilor,sau se transfera banii in contul bancar al vanzatorului?
Omul mi-a spus ca, ca sa nu platesc atatia bani la livrare sa-i trimit in contul bancar banii dar eu am refuzat ca sa nu imi iau teapa,cine stie de ce sunt in stare unii oameni.
Oare a facut el vreo schema sa nu imi dea pedala pe 85, si aia 35 de lei de "livrare" sa îi ia el ca si cum a vandut-o pe 120 si sa nu existe de fapt un cost de livrare?

Eu locuiesc in Bucuresti si coletul vine din Cluj, se ia in calcul atata suma pentru livrare pe baza distantei?

4 răspunsuri:
| AndreeaRox a răspuns:

Https://www.fancourier.ro/estimare-cost/
Poți face singur un calcul?
Dacă omul îți dă și un iban, tu poți preda banii cash curierului, iar cei de la fan curier vor alimenta contul distribuitorului cu suma respectiva. iar el va primi banii in 1-3 zile lucrătoare. Costul transportului spus de el este estimativ, dar nu te poate păcăli cu asta, pentru ca pe factura dată de cei de la fan curier, apare prețul transportului. In cazul unui transfer bancar, intre banci diferite... se percepe un comision pentru tine, dar si pentru el. Undeva la 5 lei.

| Lioana a răspuns:

Daca iti trimite coletul prin Posta Romana e mai ieftin transportul.

| helpforyou a răspuns:

Pai daca duce FaCurierul banii tai la vanzator, este un serviciu taxabil. Deci esti bun de plata.

| AjutoameniipeTPU a răspuns:

Salut daca acolo specifica ca sub o anumita greutate nu se plateste transportul, este posibil.