| StefanMicutzu a întrebat:

Salutare.
Acum putin peste un an am cumparat un laptop care azi s-a defectat pentru a treia oara (hdd-ul defect de fiecare data).
Este adevarat ca daca se strica de 3 ori produsul in perioada de garantie pot primi documentul de negatie de la service (documentul cu care ma pot duce la magazinul respectiv sa imi dea banii inapoi sau sa imi inlocuiasca produsul)?

Multumesc

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Da.
Poti returna produsul.
Te sfatuiesc sa-ti ceri banii inapoi si cumpara unul ca lumea.
Eu am cumparat de aproape 6 ani un laptop second hand, cu cca. 200 euro si nu am probleme cu el deloc.

| StefanMicutzu explică (pentru Bula):

Ai idee daca service-ul ma au in baza de date acolo (ca am mai fost de 2 ori la ei)? Ca nu sunt sigur ca am hartiile care dovedesc ca l-am mai avut stricat (am garantia, factura, si 2 hartii cu un fel de teste pe care le-au facut dupa ce mi-au reparat laptopul)... Al meu a costat in jur de 3400Lei (Asus f550j) si nu m-am putut bucura de el cum trebuie.

| Bula a răspuns (pentru StefanMicutzu):

Trebuie sa ai certificatul de garantie, primit cu aparatul, la fel si bonul cu care l-ai cumparat. In certificatul de garantie se trec TOATE reparatiile efectuate in termenul de garantie.
Cu aceste acte - si cu continutul complet, cu toate accesoriile primite - poti merge inapoi la vanzator.

| StefanMicutzu explică (pentru Bula):

Am sunat la sediul service-ului si mi-au spus ca ma au in baza lor de date acolo (ca garantia mea e pe mail, o trag la imprimanta de cate oei am nevoie de ea, asa ca nu scrie pe ea ca am fost la service sau ceva).
Mersi pentru raspunsuri, ai o funda din partea mea.

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Aiurea! Daca se strica de trei ori nu ti-l shimba ci ti-l repara. Asa scrie in lege ca ti-l schimba doar daca nu se mai poate repara sau daca a stat o perioada lunga in service. Citeste art. 11 alin. 4. : http://www.anpc.gov.ro/......02003.html

| mihai69 a răspuns:

Nu am auzit de așa prevedere în lege.
Ai în schimb dreptul să ceri schimbarea dacă a stat la reparat mai mult de 73 de zile:
====
Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.
====
Termenul de garanție se prelungește cu perioada cât bunul a stat în service.

| StefanMicutzu explică (pentru mihai69):

Asta stiam si eu de pe site-ul magazinului (cel). Insa am un prieten care lucreaza la carrefour (in IT) si mi-a spus ca asa se face: se strica de 3 ori in perioada de garantie=poti cere documentul de negatie.

| mihai69 a răspuns (pentru StefanMicutzu):

OK, dacă tu știi că sunt vânzători care au alte reguli (mai bune) decât legea, și tu ai avut baftă să iei de la unul din ăsta, bravo ție!
Mergi să-ți dea altul.

| StefanMicutzu explică (pentru mihai69):

"Alte reguli decat legea". Omule, tu vorbesti de regulamentul magazinului
Eu vorbesc de regulamentul service-ului. Intrebarea mea era daca la 3 pribleme service-ul imi va elibera documentul de negatie (cu care odata obtinut, pot cu usurinta sa ma duc la magazin sa imi dea banii sau sa imi schimbe produsul). Nu mai raspunde doar de dragul de a face puncte.
Multumesc.

| mihai69 a răspuns (pentru StefanMicutzu):

„ am un prieten care lucreaza la carrefour (in IT) si mi-a spus ca asa se face: se strica de 3 ori in perioada de garantie=poti cere documentul de negatie."
===
Așadar, cine vorbea despre MAGAZINE?!? scuză-mă, dar chiar mi se rupe de punctele astea!
Service-ul poate avea orice regulament dorește (la fel și magazinul, de altfel), dar niciunul, nici celălalt nu are voie să încalce legea.
Evident, prevederi interne care oferă mai mult decât e prevăzut în lege NU intră în discuție.
Așadar, cu „negația" de care tot spui în mână, dacă vânzătorul NU are prevăzut NICĂIERI în regulamentele lui interne că poate schimba un produs pe baza acelei hârtii, te va trimite înapoi la service. Sau la plimbare.
Cel mult, unitatea de service ar putea să îți dea o hârtie prin care să recunoască faptul că nu sunt în stare să repare produsul, adică mai pe românește, că produsul respectiv nu se mai poate repara orice i-ar face ei și orice piesă i-ar înlocui. Abia o astfel de hârtie îți poate fi utilă în demersul tău de înlocuire a produsului.

| CezaraEM a răspuns:

Du-l inapoi si sa iti dea si banii. Nu e okay sa se strice asa!
Cumpara unul calumea si de calitate!