| ReignForest a întrebat:

Am cont nou de Facebook. Am pus numele și cel de familie, dar primesc cereri de prietenie de la persoane pe care le știu(nu pe toate), dar nu doresc să le accept sau să primesc și alte cereri. Am schimbat numele am pus numele și celălalt nume (nu cel de familie), dar tot primesc și nu doresc să le accept. Cum să fac ca lumea cunoscuta să nu mă mai găsească? Mai ales că una dintre colegele mamei de la muncă mi-a trimis cerere. Dacă am pus postările să le vadă doar prietenii înseamnă că ceilalți nu le văd? Sau cum apare?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Facebook nu oferă opțiunea de a alege să nu primești nicio cerere de prietenie deoarece acesta este mecanismul principal pe baza căruia această platformă funcționează.

Atunci când primești o cerere de prietenie, dacă nu îți dorești să o accepti, o poți lăsa în așteptare (nu realizezi nicio acțiune), o poți șterge (persoana respectivă nu va primi nicio notificare) sau o poți șterge + Marchează ca spam (persoana respectivă nu îți va mai putea trimite după acea o altă cerere de prietenie). Fiind profilul tău, ai libertatea deplină de a decide pe cine îți dorești sau nu să îți fie prieten.

Facebook va sugera persoanelor pe care consideră că le cunoști să îți trimită cereri de prietenie. (preponderent prieteni de-ai prietenilor actuali de pe Facebook, persoane care au participat la același eveniment etc.)

Îți propunem să nu îți schimbi numele într-unul diferit deoarece Facebook îți va putea cere în viitor să verifici contul respectiv. Este menționat în Termenii și condițiile acestora că datele din profilul de Facebook trebuie să corespundă realității, altfel, acel cont va putea fi șters. Aceasta este modalitatea prin care echipa Facebook limitează numărul de conturi false.

Orice postare va fi văzută doar de prietenii tăi dacă ai setat acest lucru. Mai poți alege și din celelalte variante: Anumiți prieteni, Prieteni cu excepția., sau Personalizat. Așa poți să alegi vizibilitatea pentru fiecare postare.

Ora De Net
7 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu din cauza numelui primești cereri de prietenie de la oameni necunoscuti.
Poate că aveti prieteni comuni, ori ti-ai pus o poză drăguță de profil, care are pe vino-ncoa'.winking
Dacă te deranjează o cerere, fie o ștergi, fie îi dai spam. Asta înseamnă că cel căruia i-ai dat spam, i-ai restricționat dreptul de a-ti mai da vreodată cerere de prietenie.

Încearcă să setezi așa:
Setari→ Confidentialitate→ Cum te găsesc și te contactează ceilalți→Cine îți poate trimite cereri de prietenie (bifezi: prietenii prietenilor)→ Doresti ca motoarele de căutare să trimită la profilul tău? (bifezi:Nu)

În legătură cu postările tale:
Setari→ Confidentialitate→ Activitatea ta→ Cine poate vedea postarile tale viitoare (ai de ales dintre: Doar eu/ Prieteni/ Toti prietenii cu excepția lui X și Y; Toată lumea etc)
Eu zic sa alegi "Doar eu" si eventual, poti alege setarile pentru fiecare postare, individual.

| Donsavas a răspuns:

Le vad doar prietenii iar în privința cererilor nu ai ce sa faci. Cereri întotdeauna vei primi de la prietenii prietenilor atata timp cat n ai in lista 5000 de oameni.

| oz_1736 a răspuns:

Am facut un experiment pe Facebook. Un profil fals, si fara prieteni. Simplu fapt ca ambele profile erau in acelasi telefon, apaream la,, persoane pe care s-ar putea sa le cunosti" la vreo 20 de prieteni. Cam asa functioneaza. Poate numele pus de tine da de inteles cine esti

| Nume6 a răspuns:

Ca lumea cunoscuta sa nu iti mai dea cerere nu ai ce sa faci deoarece Facebook are doar doua optiuni sa bifezi:
primesti cereri de la toata lumea sau primesti cereri de la prietenii prietenilor. Daca ai pus postarile sa le vada doar prietenii, ceilalti o sa vada doar fotografia ta de profil si de coperta(pe acestea nu le poti seta ca sa le vada doar prietenii)

| andaaaaaa a răspuns:

Bună. Dacă selectezi la postări doar pentru "Prieteni", nu îți va putea vedea postările, dar dacă selectezi pentru "Prieteni și prietenii prietenilor" va putea să îți vadă postările atâta timp cât aveți prieteni comuni. Dacă există o anumită persoană care te deranjează ori îți trimite cereri insistent, ai putea să îi dai block.
Legat de cererile pe care le primești de la persoane pe care tu poate nu le cunoști, probabil aveți prieteni comuni, iar tu îi apari la sugestii... Așa cum și ție îți apar anumite sugestii de prieteni, așa le apare și lor.

| Atoatestiutorul a răspuns:

Da, daca ai pus asa la postari le vad doar prietenii si eventual prietenii lor. Ca sa nu te gaseasca lumea e cu dus si intors, iti faci profilul ascuns [ este o setare parca ca sa nu apari pe FB ], dar ideea cu numele nu prea e ok, pentru ca uneori FB verifica daca esti chiar tu cel care detii contul, cere un act, iar daca nu e acelasi nume [ cica merge si porecla, desi aici e mai greu de dovedit ], dar cred ca nu e nimic ca te gasesc pe FB oamenii, accepti pe cine vrei, iar la confidentialitate pui setarile in asa fel incat contul tau sa apara gol pentru necunoscuti! Ai rezolvat!