|

Am luat teapa am cumparat de pe olx un iphone 7 si cand mi-a venit acasa era replica mai pot face ceva ca sa imi recuperez bani ajutati-ma va fog am dat 2600 lei pe el

7 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Alexandru,

Te sfatuim sa depui plangere la Politie pentru inselaciune si sa anunti reprezentantii OLX.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa te uiti la documentarul Hackerville romanesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Procedezi in felul urmator :
1. intri la el pe contul olx si il raportezi pentru abuz si inselaciune.
2. faci apel la politie declarand tot ce s-a intamplat
3.suni la OPC (0219551) si reclami individul care a comercializat un fals ca fiind original plus ca nu ti-a dat bon fiscal!
Succes! merit funda? numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Donsavas):

Corect, dar fara punctul 3. OPC are competenta doar daca vanzatorul este persoana juridica iar cumparatorul persoana fizica. Daca ambii sunt persoane juridice sau fizice nu este treaba OPC. In plus bonul fiscal nu se foloseste in comertul la distanta, se emite doar factura electronica iar chitanta de la posta/curier respectiv extrasul de cont de card certifica plata facturii.
In plus sunt 99, 99% sanse ca vanzatorul sa fie persoana fizica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intotdeauna sa ceri livrare cu verificare, iar daca aceasta dorinta iti este respinsa, te sfatuiesc sa nu faci tranzactia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, ia legatura cu administratorii de pe Olx, te vor ajuta cu placere in privinta nemernicului, si fai o reclamatie la politie!
Banuiesc ca l-ai primit prin curierat, ai toate datele lui acolo, daca l-ai primit prin posta era clar de la inceput ca nu-ti va pune nimeni un obiect fragil de 2600 lei prin Posta Romana.
Politia e singura solutie, nu incerca cu telefoane ca banii inapoi de bunavoie nu-i mai vezi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din pacate cu toate eforturile pe care le vei depune ca sa-ti recuperezi banii nu cred ca ai sanse si iti spun si de ce... Politia la noi stii si tu cam cum isi face treaba,sansele ca tu sa mai recuperezi ceva sunt foarte mici spre inexistente. Cei de la OLX pot bloca utilizatorul respectiv dar nimic mai mult adica nu vad cum ti-ar putea recupera banii cei de la OLX,iar treaba cu OPC-ul pica din start, nu ai cumparat dintr-un magazin nu ai nici un act la mana, bon sau factura. Din pacate ai fost inselat urat nu inteleg cum ai cumparat tu de pe olx cu atata incredere, niciodata nu am cumparat de pe astfel de site-uri decat daca am putut sa ma intalnesc cu persoana respectiva sa verific eu produsul. Putea sa patesti mai rau, adica in loc de o replica sa primesti niste cartofi sau pietre. Crede-ma ca s-a intamplat. E o teapa cam mare 2600 de ron ce-i drept dar iti va fi invatare de minte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează