anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am primit un SMS bizar azi gen Orange nu solicita clienților săi prin email, SMS, scrisori apeluri telefonice sau prin orice alte mijloace informații legate de conturi bancare, parole personale sau coduri de reîncărcare. aceste informații sunt strict confidențiale și nu trebuie comunicate in caz contrar îți asumi întreaga responsabilitate.
Ce vrea sa insemne? Ieri i-am dat Nr de tel și câteva date pentru o comanda prin curier are vreo legătură? Vrea să îmi facă vreo manevra acest individ? Ce ar trebui sa fac? De ce am primit acest SMS? Că eu nu am solicitat nimic.

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Acesta este un mesaj oficial de la Orange. Ai primit acest mesaj deoarece ești client Orange. Acesta nu are legătură cu acea comandă pe care ai făcut-o.

Sunt situații în care anumite persoane trimit mail-uri, mesaje sau sună pretinzând că sunt de la o anumită firmă de telefonie, de la o anumită platformă online cunoscută sau de la bancă și îți cer diferite date personale.

Prin mesajul pe care l-ai primit, cei de la Orange își anunță clienții că ei nu vor cere astfel de informații. În felul acesta, clienții Orange știu că dacă le sunt cerute informații legate de conturi bancare, parole sau alte date personale, este o fraudă și nu trebuie să răspundă.

Ora De Net
10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu ai dat adresa unde sa iti livreze nu ai dat date de card, date bancare sau parole de conturi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Spune că ORANGE nu solicită.
Ce înseamnă asta. Unii infractori scriu un email ca din partea ORANGE și apoi îți golesc contul bancar.
Ei te feresc astfel prin această atenționare de acei infractori.
Nu are legătură acest mesaj cu comanda ta prin curier.

| sveetlana a răspuns:

M-a sunat ieri mama si mi-a zis ca sa nu dau nici un fel de informatii solicitate in numele orangeului caci Orange nu isi suna clientii pentru nici un fel de date.(a citit in ziar).Am linistit=o ca nu dau.

| aditimus a răspuns:

Cauta numarul de mobil de unde ai primit mesajul pe google, vezi ce spun altii despre el.

| Anonim explică (pentru aditimus):

De la Orange l-am primit, se pare că și maică-mea o primit același SMS și cred că nu e singura care o primit același SMS de la Orange.

| aditimus a răspuns (pentru anonim_4396):

Inseamna ca nu trebuie sa ii dai importanta.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Eu nu știu dacă l-am primit sau nu, nu mi-am deschis telefonul de vreo 3 zile. De ce? Nu știu pe unde l-am aruncat, și sigur e descărcat complet, săracu'

| floreadan a răspuns:

Poti cauta numarul respectiv pe Google, e foarte posibil sa fie ceva scam. Daca asa e, parerea mea e sa-l blochezi.

| TrapperManelar a răspuns:

Si eu am primit mesajul ala dar nu am dat importanță