|

Buna. Am o intrebare. Azi am vorbit cu mama la telefon, si primul lucru care m-a intrebat a fost: "La cat te-ai culcat azi!?" pe un ton aspru, iar eu i-am raspuns: "Nu mai stiu." deoarece nu-i datorez explicatii. Apoi a zis :" La 1, 2 noapte? Te-ai jucat pe calculator nu? Ca am primit alerta ca accesai mail-urile", sau ceva de genul asta, din nou, spus pe un ton extrem de grav si usturator, adaugand "vorbim acasa". Totul a fost spus extrem de repede, dar cuvintele atent alese, aparent. Eu nu m-am atins de calculatorul ei, insa e adevarat ca am mintit-o in fata la un moment dat ca nu m-am jucat pe el, si m-a amenintat ca poate cauta istoricul (la nu stiu cine), chiar daca eu l-am sters (ceea ce am facut).

De-asemenea, doar in caz ca, conteaza, tin sa mentionez ca de cand am primit telefonul asta, de la inceputul clasei a 12-a, am pe el instalata, aparent, o autoritate de certificare.Voi ce sfat imi puteti oferi sau parere? Eu sincer sunt naucita.

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil părinții tăi au ales să instaleze un modul de control parental pe computer/telefon - aceasta este o aplicație care poate bloca sau monitoriza anumite conținuturi pe care le accesezi. Sfatul nostru este să discuți deschis cu ei despre acest lucru, să îi rogi să îți dea mai multe detalii.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"nu-i datorez explicatii."
Ba da, îi datorezi explicatii, fiindcă ți-e mamă. Bucură-te că o ai. Să vezi cum e când nu o mai ai... Te crește, îți dă bani de buzunar, te hrănește, te îmbracă, iar tu spui că nu-i datorezi explicații. Ce urât!
E supărată că nu te odihnești suficient. Nu stiu cum e cu alertele la email, dar eu cred că te-a văzut ON, fie pe Facebook, fie pe Whatssapp, ori cine stie unde, fără legătură cu emailurile.
Istoricul odată șters, rămâne șters. Insa daca nu accesezi cine stie ce siteuri, nici nu are rost să-l ștergi. Ștergi tot ce ai accesat după ora 22.00. In momentul in care il stergi complet, va observa că ai ceva de ascuns.
Tu nu locuiesti cu părintii?

| explică (pentru floresdemayo):

Multumesc de raspuns. Insa, in legatura cu istoricul, nici in 10000 de ani nu m-as gandi ca nu are de unde sa-l recupereze. Daca ceva ar fi neaparat necesar, ar cauta orice modalitate posibila, existentiala si non-existentiala de a-l afla. Si nu m-ar surprinde daca l-ar gasi. In vremurile astea orice se poate gasi, literalmente in orice fel.
Si da, am sters tot istoricul, insa ea stie sigur ca am avut ceva de sters din moment ce am accesat browser-ul. In orice caz, am aflat ca ea a primit alerta pe gmail, deoarece am uitat sa ma deconectez pe telefonul ei.
Din nou, multumesc pentru raspuns!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa nu o mai minti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat