|

Bună, am o problema o fata mi-a trimis un screenshot cu un mesaj cu un cod de resetare a parolei pe facebook și M-a întrebat dacă e virus, si instant am primit un mesaj la fel. Și Mi-e frica sa nu îmi fie spart contul. Credeți ca e virus? Imediat Mi-am instalat antivirusul kaspersky și nu a găsit nimic. Fata părea de treaba dar doamne știe... M-a rugat sa fac screenshot la mesaj, am făcut dar nu am lăsat sa se vadă tot codul. și tot insista... probabil vroia sa facă ceva cu el. Ținând cont ca mesajul a fost trimis de la facebook, și ca am numărul de telefon public pentru prieteni, fata o aveam la prieteni.

3 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Daca suspectezi ca un mesaj pe care l-ai primit este virus, nu da click pe el si eventual intreaba persoana daca acel link este unul real trimis de ea.

Pentru a avea contul protejat asigura-te ca iei in considerare sfaturile http://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul

Mai mult decat atat, te sfatuim sa iti securizezi conturile (adresa de email, conturile pe retele sociale) setandu-ti o intrebare de siguranta, un email alternativ sau numarul de telefon. Astfel, le vei putea recupera in cazul in care acestea au fost compromise.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred. Poți face o scanare și cu Malwarebytes Anti Malware, program care înlătură spyware, worms, troienii etc.
Verifică periodic unde ești conectată (Setări→ Securitate→ Unde ești conectată /Sesiunea actuală), iar dacă ți se pare ceva suspect, o locație necunoscută, oprești activitatea aceluia (cred că ai un simbol în acel loc).
Pentru liniștea ta, schimbă parola, însă nu cred că ți-a spart contul, pur și simplu, nu cred. Pe viitor, nu mai deschide orice link, pe care-l primești de la prieteni...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa scanari cu anti malware cu ar fi hitman malwarebytes anti-malware dar si cu niste antivirusi gen bitdefender, kaspersky dar de daca asta de full scan si fa scanarile in safe mode imediad ce porneste apasa f8 de multe ori selecteza safe mode with network intra si fa scanarile acolo pentru ca programele rau intentionate sunt inactive acolo si usor de detecta apoi schumba paroala cu ana lunga cu combinati gen cifre mari mici numere dar ai grija sa nu o uiti si activeaza verificarea in doi pasi din setari securitate aprobari dec conectare vezi sa ai numarul de telfon pus intra la sesiuni actuale si oprestele pe toate cele in afara de cea actuala multa bafta sper ca te descurci paaa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează