|

Buna, am si eu o intrebare, recent am intrat intr-un incindent mai mult sau mai putin grav (o tentativa de suicid mai precis)impreuna cu o alta persoana. Poate fi o intrebare cumva stupida sau insignificanta, insa nu am gasit raspuns nicaieri si asta era ultima mea optiune. Din punct de vedere legal, politia/protectia copilului/alte organe juridice sau orice persoane de acest fel, au voie sa umble in telefoanele persoanelor "inclupate" si sa faca modificari de exemplu stergerea unor date personale sau a unor poza sau aplicatii (desi nu este absolut nimic suspect nicaieri)? Oricum, multumesc pentru informare. Din cate stiu eu, asta e cumva violare a intimitatii si intr-un fel sau altul incalcarea unei legi. Intreb doar.

4 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Poti sa ne dai mai multe detalii despre acest incident? Daca a existat o tentativa de suicid, acest lucru nu este gestionat de o autoritate precum politia, ci de este tratata ca o problema de sanatate mentala de care se ocupa sectiile de pshiatrie a spitalelor.

Insa, daca a exista un indemn la suicid sau suspiciunea de indem la suicid, se poate deschide o ancheta din partea politiei in urma careia judecatorul poate sa dispuna diverse masuri precum evaluarea informatiilor regasite in telefon (dar cu siguranta nu modificarea sau stergerea informatiilor, care sunt considerate probe). Doar cu acordul unui judecator se pot accesa informatiile dintr-un dispozitiv privat.

Daca ai nevoie de ajutor sau ai ganduri de autovatamare, iti recomandam sa ceri ajutorul la:
Estuar Call Center - 031 41 71 888
Alianta Romana de Preventie a Suicidului – (telverde) 0800 801 200
Aleg sa Traiesc - 0747 119 112

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu o sa iti umble nimeni in telefon asa usor, decat daca ai fost raportata de cineva, suicidul nu este o scapare... daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva personal despre asta te pot asculta
mult noroc!

| explică (pentru darkhell217):

Multumesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce nu ai terminat cu tine? nu ai avut destul curaj? Daca iti tebuie curaj poti bea niste tarie. Sa stii ca sunt o droaie de metode nedureroase si rapide de a muri, deci nu ai de ce te teme...

Ps: putem discuta in privat daca ai vreo intrebare sau nelamurire referitol la sinucidere.
Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează