| unicka a întrebat:

Buna dragii mei! La Multi Ani! Vin si eu cu o intrebare...Am cont Facebook de 10 ani si am postat ceva cu firma Adidas, la câteva zile primesc mesaj ca s-a sters conținutul si am incercat sa ma loghez iar dar nu merge. M-am identicat cu buletinul si nimic. Contul inca exista. Am intrat pe alt cont personal la fel mi se spune si dupa câteva zile primesc mesaj ca e dezactivat. De atunci mi-am facut 10 conturi cu poze reale si dupa 24 de ore le dezactiveaza. Am facut si un fake cu nume de barbat, la fel. Acum intrebarea mea este... oare mi s-a blocat adresa Ip sau Mac de nu ma lasa sa pot face alt cont? Ce as putea face in acest caz? Multumesc anticipat!

27 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

@Wizard99
"Am avut un prieten care pățea asemănător și singura soluția a fost un alt dispozitiv. Sau merge și cu un VPN."

Wizard99 a zis bine!


@CookieDog
"Incearca sa-ti creezi un alt cont intr-o biblioteca sau la cineva."

CookieDog te-a sfătuit la fel de bine.


Dar... ai grijă!
Fiindcă, odată ce îti vei crea alte conturi de pe alte dispozitive, n-ar mai trebui să te loghezi pe Facebook de pe vechile dispozitive, căci odată ce faci asta, ti se vor dezactiva/bloca automat toate conturile, fiindca ti-au introdus datele (PC-ului, telefonului etc) pe lista lor neagră. Ai primit ban definitiv, cum se zice.
Poți face acest lucru, abia dupa ce instalezi un VPN sau schimbi IP-ul ( chiar dacă e dinamic, cei de la Facebook, tot te identifică cu tehnologia lor avansată, deci stiu că e vorba de aceeasi persoană).
Pe viitor, ai grija ce postezi. Grijă să nu încalci regulamentul si politica siteului. Un lucru e cert: cei de la Facebook NU obisnuiesc să ierte. Și nu cad la înțelegeri cu utilizatorii. Își permit să trieze, fiindcă au milioane de utilizatori. Dacă elimină o mie de conturi nici nu le simte absența.

| unicka explică (pentru floresdemayo):

Multumesc! Am făcut cont de gmail si am instalat VPN, am facut cont de Facebook folosind VPN dar la nici un sfert de oră același mesaj ca au descoperit elemente suspecte pe cont si sa imi confirm cont cu nr de tel am confirmat dupa imi cere poza cu mine. Am dat si poza si astept raspuns care stiu sigur ca va fi "cont dezactivat"! Deci oare solutia rămâne sa imi schimb telefonul oare? Fac si asta oricum voiam sa imi fac un abonament

| floresdemayo a răspuns (pentru unicka):

Poate că o să iti fie de folos si aceste informatii. În caz că nu stii engleza te poți folosi (și) de Google Translate:
http://proprivacy.com/vpn/guides/unblock-facebook-using-a-vpn
http://proprivacy.com/vpn/comparison/best-vpn-for-facebook

| Mădă0611 a răspuns (pentru unicka):

Ce iti apare cand incerci sa te loghezi pe contul principal?

| unicka explică (pentru Mădă0611):

Sa ma identific și apoi conexiune pierduta

| Mădă0611 a răspuns:

Ceva e ciudat. Pentru drepturi de autor doar sterg postarea, daca e, sau te intreaba daca postezi pe proprie raspundere, ceva de genul. Pentru report iti sterg postarea si iti spun de ce, chiar ai dreptul sa trimiti postarea stearsa pentru reanalizare. La a 2-a abatere iti blocheaza contul, dar ramai logat, doar nu poti scrie nimic sau da like si alte cele. Atat. Nu ti-ai blocat ceva pe acolo? Nu ti-a blocat cineva ceva? Pe mine m-au blocat ca am scris ceva "urat" despre musulmani si mi-au dar report niste unii. Intai mi-au sters postarea, dar am facut imagine cu ea si am pus-o intr-un comentariu. Abia atunci m-au blocat, dar de pe alt cont, alt browser puteam face orice.

| unicka explică (pentru Mădă0611):

Habar nu am, am trimis și mail la Adidas sa îmi dea accesul la cont pentru a șterge și cu promisiunea ca nu voi mai posta și nimic

| Mădă0611 a răspuns (pentru unicka):

Nu cred ca de acolo e.
Da restart telefonului si incearca iar. Sau poate nu ti-ai actualizat aplicatia Facebook.

| unicka explică (pentru Mădă0611):

E dat restart, șters tot de pe el, de o luna jumătate fac chestia asta de pe mai multe dispozitive inclusiv pc

| unicka explică (pentru Mădă0611):

E dat restart, șters tot de pe el, de o luna jumătate fac chestia asta de pe mai multe dispozitive inclusiv pc, nu mai știu ce sa fac

| Mădă0611 a răspuns (pentru unicka):

Ceva iti scapa. Pentru ca Facebook daca e sa te blocheze, iti lasa contul, dar nu poti face nimic de pe el, a anumita perioada, sau ti-l sterg de tot. Trimite-mi intr-o felicitare (ca nu imi poti trimite mesaj) datele de logare, daca vrei. Si apoi, iti schimbi parola.

| unicka explică (pentru Mădă0611):

Nu stiu sa trimit felicitare. Dă-mi un mesaj daca poti cum sa fac sau orice alta metoda sa te contactez

| XAMLenjoyer a răspuns:

Daca ti se bloca, i se bloca cam tuturor de pe o raza de 100 m pentru ca tu probabil ai IP dinamic iar acesta se schimba intre deviceuri dar intr-o zona realtiv restransa.
De blocat nu s-a blocat, probabil ti-au inregistrat seria telefonului/calculatorului ori stocheaza intr-un fisier faptul ca pe respectivul device, daca se creeaza alte conturi, sunt sigur create de aceeasi persoana.
Incearca sa-ti creezi un alt cont intr-o biblioteca sau la cineva.

| unicka explică (pentru XAMLenjoyer):

Multumesc. Dacă aș s bomba telefon ar fi ok?

| unicka explică (pentru XAMLenjoyer):

Multumesc. Dacă aș schimba telefon ar fi ok?

| XAMLenjoyer a răspuns (pentru unicka):

Nu cred ca este, incearca sa iti creezi un cont la un prieten sau intr-o biblioteca si abia apoi sa te conectezi, poate functioeaza si nu-si vor da seama.

| MihaelaDart a răspuns:

Stiu ca identificarea cu buletinul nu se face imediat, dureaza circa 5-7 zile pentru activarea contului.

| unicka explică (pentru MihaelaDart):

2 luni sunt de atunci

| MihaelaDart a răspuns (pentru unicka):

Am înțeles, tot ce e probabil că ți-au blocat ip-ul de la atâtea conectați repetate. Și eu am contul de 12 ani și nu am pățit niciodată așa ceva. Sper să reușești să îți refaci contul. Ai incercat să îți facă altcineva cont, un văr, un prieten de familie de la locuința lor!? Sunt sigur că o să meargă așa.

| unicka explică (pentru MihaelaDart):

Da chiar ieri mi-a facut o prietena si m-am conectat pe el. A rezistat fix 24 de ore. Eu cred ca au blocat Ip-ul telefonului nu?

| MihaelaDart a răspuns (pentru unicka):

Cu siguranta :'(. Nu stiu sigur daca resetarea telefonului din fabrica ar ajuta asta, daca e sa mai intervina si alti membrii TPU sa spuna daca ar ajuta cu ceva asta.

| unicka explică (pentru MihaelaDart):

Resetsre am facut, am sters tot inclusiv agenda telefonică si nimic.ok inteleg ca nu pot recupera contul vechi dar nici macar un alt cont nou nu rezistă mai mult de 24 de ore si cu nume fals, poza a unei prietene. Deci aici e buba

| floresdemayo a răspuns (pentru unicka):

Dispozitivul de pe care te loghezi e secretul. Tu ai descarcat aplicatia in telefon, iar in acel moment ti-ai dat acceptul/ permisiunea ca Facebook să îti poată accesa anumite functii, să iti poată salva datele etc

Renuntă să te mai loghezi de pe actualul telefon, daca vrei sa îti păstrezi contul de Facebook.
Cert e ca ti-au blocat accesul de pe acel telefon. Daca prietena ta ar fi continuat sa se logheze de pe dispozitivul ei, contul nu ar fi fost închis, fii sigură.
E ciudat că se întamplă acest lucru. Nu ai precizat dacă ai mai avut contul suspendat de catre Facebook. Si de câte ori... Fiindcă e imposibil ca Facebook sa iti excludă accesul la siteul lor de la o primă greseala.
La inceput, ei dau penalizari minore, care devin din ce in ce mai aspre odata cu repetarea greselilor, care pot duce la pierderea definitivă a contului, dacă se încalcă in mod continuu regulamentul.
Dar o poza cu firma Adidas... putea fi considerata doar spam, atat. Si eliminata automat.
Poza respectiva nu a fost motivul blocarii contului, ea poate doar a umplut paharul. Nu ne-ai spus totul.
Oricum ar fi, sa speram ca vei reusi sa ai din nou, unul. Numai bine!

PS. Degeaba ai scris email la Adidas, ei n-au nicio legatura cu Facebook. Din contră, ar trebui să iti fie recunoscatori ca le faceai 'reclamă', dar nu vor fi.

| unicka explică (pentru floresdemayo):

Nici un avertisment nimic niciodată! Am avut contul curat atatia ani. Eu am o echipă de fete vindem haine online si ele posteaza zilnic si nu au treaba doar ca le da o restricție de câteva zile. Mie nimic dintr-o dată pac mi sa cerut identificarea cu buletinul am facut si nimic. Si am primit mail ca s-a sters conținutul de către Adidas dar pe cont nu pot intra si am spus am facut alte conturi care le dexactiveaza in câteva ore

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Îmi pare rău de problemele întâmpinate. Tot de 10 ani am și eu contul, mereu postez conținut care după ce le-am postat îmi apare ca "încalcă drepturile de autor". Folosesc coloane sonore și mna. Dar eu fac contestație și postez înapoi videoclipul cu sunet. Eu am verificare identitate în anul 2014, dar anul trecut și-au găsit să îmi solicite să confirm identitatea după ce am trimis prea multe invitații în grupuri și probabil s-a părut suspicios. Nu mi-a cerut poza CI, a cerut poza cu mine.

Probabil celelalte conturi ale tale le dezactivează pentru că nu ți-ai putut verifica numele pe actualul cont creat în urmă cu 10 ani. Dacă numele din profilul tău de Facebook nu corespunde cu numele din CI sau alte date nu se potrivesc, atunci poți să îți iei gandul pentru că nu va mai activa. În anul 2014, când mi-au cerut să îmi confirm identitatea, pe Facebook foloseam alt nume, diferit de cel scris în CI. Dar după ce am trimis CI m-au pus sa îmi recunosc prietenii și asa am redobândit accesul la cont. Apoi din setări am schimbat numele de pe Facebook cu cel scris pe copia CI pe care tocmai am trimis la Facebook și ghici ce : am primit notificare de la Facebook în care mă informa că totul este în regula și că nu va mai trebui să fac nici o modificare suplimentară în profil. De atunci mi-au dezactivat dreptul de a schimba numele, lăsat activ însă numai tipul de afișare ( Ion Popescu / Popescu Ion). Dar aceste proceduri erau valabile în anul 2014, acum suntem în 2020. Personal mai cunosc situații asemănătoare cu cele descrise de tine. Am avut un prieten care pățea asemănător și singura soluția a fost un alt dispozitiv. Sau merge și cu un VPN.

| unicka explică (pentru anonim_4396):

Multumesc ma gândeam sa imi schimb telefon dar nu stiu daca este o soluție

| sbyred a răspuns:

Incearca cu un vpn, iti recomand kiwi vpn de pe magazin play, nu stiu daca il gasesti si pe appstore