| Eclectica a întrebat:

Pe scurt: am notificări pe tel. ca cineva incearca sa-mi acceseze contul de yahoo. Am schimbat parola, am bifat optiunea two steps la acces/parola venita și via telefon. Nu-mi prea mai fac griji ca ar putea fi spart, stiu ca nu am nimic deosebit, dar tin la principii și mai stiu ca daca cineva chiar si-ar pierde timpul cu asa ceva, probabil ar reusi. Ideea e ca ar fi important pentru mine sa stiu din ce zona/de pe ce s-a incercat accesarea (un comp neparolat mi-a fost furat acum vreo doi ani). Cum aflu? Ca la sectiunea dedicata a contului imi arata doar cand am schimbat parolele sau numai tel. si compul meu actual. Multumesc tare mult!

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Te felicităm pentru că ai urmat exact pașii recomandați într-o astfel de situație. Atunci când primești o cerere de conectare care nu îți aparține este important să nu o accepți, să-ți schimbi parola și să activezi metodele de securitate suplimentare, precum verificarea în doi pași, dacă nu sunt deja activate.

Cum ai spus și tu, în acest caz nu ai de ce să-ți faci griji, mai ales după ce ai schimbat parola.

Pentru a afla mai multe informații, poți accesa de pe calculator secțiunea de "Activitate recentă", accesând "Sign in and visit Recent activity page"/ Conectează-te și accesează pagina cu Activitatea recentă a contului, de aici: https://help.yahoo.com/......n2073.html

Dacă vrei să accesezi de pe telefon, dai click pe poza de profil -> "Manage accounts"/Conturile mele -> "Account info"/ Informații cont -> "Recent activity"/ Activitate recentă. Dacă ai primit notificare pe telefon despre o Încercare de conectare necunoscută, mai multe informații ar trebui să apară în secțiunea de "Activitate recentă".

Am scris informațiile detaliate despre cum să ajungi în secțiunea respectivă, în cazul în care secțiunea pe care ai verificat-o deja este una diferită. Dacă nu apare în secțiunea respectivă, înseamnă că nu poți vedea informații suplimentare despre acea conectare.

Ora De Net
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din moment ce nu ai mari secrete financiare sau alte chestii importante, nu vad de ce iti faci griji? Am primit si eu asa ceva si nu m-a afectat cu nimic.

| Eclectica explică (pentru darrio2007):

Pentru ca tin la intimitatea mea indiferent ce contine ea. Si asa e corect, cand vedem un derapaj, o infractiune, un principiu incalcat, sa luam atitudine. N-am nimic de ascuns nici in geanta dar fara acordul meu as lua foc sa-mi umble un strain in ea.

| darrio2007 a răspuns (pentru Eclectica):

De acord cu tine. Dar daca toti am fi la fel, Isus ar fi mic copil.

| anonimg a răspuns:

Dacă te uiți cu atenție, nu întotdeauna e-mailul de avertizare este trimis de yahoo. De obicei chiar infractorul trimite acel email. Și odată ce intri pe link-ul infractorului și îți introduci parola, automat o să ai contul fraudat (pierdut, furat) și imposibil de recuperat (pentru că nu îți mai ști întrebarea ajutătoare, sau ți-ai schimbat numărul de telefon -daca ai folosit nr de tel ca măsură de siguranță).
Așa se procedează și cu băncile. Infractorul trimite un email asemănător cu cel al băncii, și unde ți se cere să introduci datele cardului pentru actualizare online. Acest lucru se numește spam. Trebuie deci ca să nu dai crezare oricărui email.
La fel se întâmplă și cu Facebook, și multe alte conturi pe care le au oamenii.
Contul de email (dar fără parolă) de la yahoo este vândut de către yahoo acelora care îți trimit reclame. Unii cumpără aceste emailuri ca să îți trimită reclame; alții le cumpără ca să fraudeze. Cu un email fraudat poate să facă altă fraudă. Cineva tot le pică în plasă; mai ales aceia care nu s-au obișnuit să recunoască un email spam de un email original.

| Eclectica explică (pentru anonimg):

Nu primesc emailuride avertizare! Primesc notificare pe tel: cineva a incercat sa-ti accese contul X, tu esti? Daca as da OK s-ar deschide contul, asa cum procedez si eu. Multumesc pentru raspuns!

| Sekim a răspuns:

Buna
Din moment ce persoana aceea nu a reușit să acceseze contul nu poți vedea locația sa sau orice date care ți ar putea să vreo idee despre identitatea lui. In plus, nimeni nu se chinuie să spargă o adresă de mail pentru că e inutil și mult prea greu. Acum poți să îți legi contul la alta adresa de mail in caz că se întâmplă ceva și asta ar însemna că trebuie și aia sparta că să aibă acces deplin, poți să îți asociezi contul și cu numărul de telefon, și cheia de activare.
See youwinking

| Eclectica explică (pentru Sekim):

Multumesc frumos pentru raspuns, am sa tin cont de ce ai spus!

| sbyred a răspuns:

Exista sansa ca informatiile contului tau sa fi fost libere pe internet, nu vreau sa mananc **** dar din cate am auzit yahoo a avut mari brese de securitate si s au scurs multe date personale despre utilizatori pe internet. Sunt anumite siteuri pe internetul compilat cat si pe deep web in care poti afla parola unui cont doar inserand emailul (sau cv de genul, nu sunt sigur) poti sa verifici pe acest site daca contul tau a facut parte dintr o scurgere de date https://haveibeenpwned.com/ este recomandat sa folosesti parole diferite pe fiecare site pe care te inregistrezi, acum ca ai schimbat parola nu ar trebui sa ti faci vreo grija, uite si un video in care se vorbeste despre subiect https://youtu.be/1JDCbq9Uq5o

| floreadan a răspuns:

Nu poti afla, dar in principiu nu ar trebui sa-ti faci griji daca ai toate lucrurile legate de securitate activate.