| amaliadima200 a întrebat:

Bună seara, acum ceva vreme, o cunoștință a postat pe o platforma online de vânzări, un anunț cum că vinde un anumit produs. Săptămâna trecută, un domn i-a dat mesaj ca și cum el ar fi interesat de acel produs și l-a pus sa completeze pe un site datele de pe card. Acesta le-a dat, iar după a realizat ca a făcut o mare greșeală făcând asta, acesta fiind un fel de victima a fraudei. După asta individul nu i-a mai răspuns, norocul lui a fost ca nu a avut bani în acea zi pe card. Întrebarea mea este, dacă cunoștința mea trebuie sa primească niște bani pe card zilele astea, individul mai are acces la aceste date și sa îi ia toți banii de pe card? Nu știu cum sa adresez întrebarea pentru că și pe mine ma depășește situația și vreau sa ma luminați și pe mine.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cand vinzi ceva NU nu pui cardul personal in nici un site, ca asta este inselatorie.
Trimite-l de urgenta la banca sa blocheze acel card bancar!

I se va elibera un nou card pe loc sau in 2 zile, deci nu trebuei sa-si faca probleme dar sa nu mai foloseasca cardul pus in site-uri dubioase.

Sa se invete minte: cand vinde ceva sa primeasca cash in mana, sau sa accepte plata ramburs prin curier, sau deposit bancar in contul lui bancar cu iban, dar NICIODATA sa nu-si mai puna datele bancare intr-un site cand el are de primit bani, ca aia este smecherie si ramane fara bani.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sa mearga la banca, sa anuleze cardul actual si sa ia un altul, este cel mai simplu si mai sigur.

| Bubico2022 a răspuns:

EVIDENT!
nu are de unde sa stie cand intra bani
dar nici imposibil nu e sa incerce continuu (se face un bot)
deci, telefon la banca si anulat cardul

iar banii poate sa ii primeasca oricand, pentru ca intra in cont, nu conteaza daca are card atasat sau nu
doar ca nu vor fi disponibli pe card pana nu face alt card