|

Buna seara.In contul banca online imi apar 15 tranzactii sub denumirea de google play ap g.co/he si un minus de vreo 600 lei

| a răspuns:

Bună!

Contul a fost folosit pentru a face achiziții prin Google Play. Dacă acestea nu au fost făcute de tine sau cineva apropiat, sfatul nostru este să contactezi cât mai repede banca, să refuzi plățile și să blochezi cardul.

Ora De Net
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Asa, și care e întrebarea. Ai cumpărat chestii din google play

| explică (pentru suntserios):

Scuze pentru topic, aseara cand am scris era destul de nervos si nu am realizat ca nu am pus o intrebare. Ma interesa daca a mai patit cineva la fel si daca a mao recuperat paguba.tin sa mentionez ca nu am cumparat nici eu nici nimeni din familie nimic dupa google play.este o frauda pe cardul meu

| a răspuns (pentru Petrestan):

O frauda in ce sens? tu nu aveai jocu instalat pe telefon, pe care s-au cheltuit banii, si nici cardul tau de debit sau credit atasat de contul tau tau de google play?
daca da e usor.
Ca se vede ip-ul odata, telefonul a doua oara, si multe alte detalii detalii.
Daca esti sigur ca e frauda 100%, mergi frumos la banca si anunta.
Dar ceva ma face sa cred ca minti, ca daca se intampla cum ai spus, te duceai direct la banca, ca orice alt om normal, si depuneai reclamatie, si cereai sa se blocheze acea suma.

Iti dau un exemplu, am cumparat ceva pe ipad, si nu mi-a placut. Am luat legatura cu Apple, si le-am zis ca nu vreau aplicatia. Mi-au dat banii inapoi.
O data la fel, nevasta-mea a cumparat ceva de 100 ron din greseala, am contactat Apple, si mi-au dat banii inapoi.
Simplu, cand nu e vina ta, a durat totul 3 min.
Tu nu ai luat legatura nici cu google nici cu banca. Ca n-ai dat nici un detaliu despre asta.

| explică (pentru anonim_4396):

Am trimis poza cu cardul pe mail si de acolo mi l.a luat cineva.pana am intrat eu pe telefon in aplicatia de banca imi lipseau deja banii.am sunat la banca sa inchid cardul. Aplicatiile nu sunt cumparate din contul meu de google play. Imi apare pe contul de banca ca cineva a cumparat cu cardul meu niste aplicatii intr-un cont de google.momemtan nu sunt in tara, cand ajung o sa merg la banca sa vad daca imi plate spune ce fel de aplicatii sunt cumparate. oricum am inteles ca pot face o plangere la banca si primesc banii inapoi

| a răspuns (pentru Petrestan):

Este ciudat, mai ales ca zici ca esti afara.
Aici, cand vrei sa atasezi card la contul de pay, il scanezi, telefonul automat suna la banca, si ei trebuie sa iti dea drumu la cont. De fiecare data cand am pus cardul pe google pay, a sunat telefonul singur la banca ca sa dau ceva informatii, nume numar cont bla bla, ca sa confirme. si poza de card daca trimiti, are si fata si spate, cvv pe spate. nu poti sa cumperi ceva cu cardul fara codu ala.

| a răspuns:

Si tranzactiile nu le-ai facut tu pe google play, sau cineva din familie?
Copii in general, fura credit cardul parintilor sau a fratilor mai mari si isi fac cont unde vor, platind cu credit cardul.
Intra pe google play si inchide contul. daca nu stii cine a facut contul, mergi maine dimineata la Banca si anuleaza credit cardul, si ceri eliberarea altuia, spuandnu-ule ca ai tranzactii neautorizate in card.
Nu te costa nimic extra!

| explică (pentru Ioneasca1001):

Copilul are 2 ani. Cardul l-am inchis imediat dupa ce am vazut tranzactiile

| a răspuns (pentru Petrestan):

Cum nici tu si nici cei din familia ta nu a-ti cumpaat de pe google play, va trebuii sa deschizi o disputa cu banca ta, sa-i ceri sa investigheze acele tranzactii ilegale.
Oricum, primul pas este sa mergi de urgenta la banca si sa anulezi cardul, cerand unul nou. Probabil ca, undeva unde ai platit cu cardul, ti-a fost furat numarul de credit card si folosut online la cumpaarturi. Se mai intampla, dar pentru asta tu esti acoperit de banca si este datoria lor sa investigheze si sa-ti returneze banii.
Nu-ti fa probleme, nu te lasa intimidat de banca, mai ales daca sunt romani mai aroganti la banca. Ai credit cardul asigurat!
Deci, cere urmatarele:
- anularea credit cardului existent
- investigarea tuturor trazactiiloe la Google Play
- returnarea banilro din aceste tranzactii nefacute de tine
- eliberarea unui credit card nou (cu numar nou).
Mi s-a intamplat asta de 2ori in ultimii 20 de nai, de atunci sunt foarte atenta unde imi dau credit acrdul si cand platesc, prefer ca tranzactia sa o fac eu, nu sa le las lor credit cardul, in special daca este ceva la vreun restaurant international sau pe cine stie unde.

| a răspuns:

Vezi daca ti-ai luat premium pe jocuri. Stai sa vezi cand afla tactu laughing)

| explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru timpul acordat, tatal meu este decedat de ceva timp, daca te intalnesti cu el sa ii spui ca imi lipsesc ceva bani din cont

| a răspuns:

Inseamna ca cineva v-a luat bani de pe cont si daca aveti copii si v-a umblat prin telefon sa nu fi facut micro tranzactii la jocurile sale.

| explică (pentru MihneaCalin):

Tranzactiile nu s-au facut din contul meu google play pentru ca eu nu am cardul atasat la cont. Sunt facut din alt cont

| a răspuns:

Petrestan, sunt exact în situația ta. Astăzi am aflat că peste 10 tranzacții neautorizate s-au făcut de pe cardul meu către Google IE Ltd Dublin. Am urmărit ce au scris ceilalți, am început să fac pașii menționați în discuții, însă îmi poți spune cum ai rezolvat problema? Ai primit banii înapoi? Ai contactat atât Google, cât și banca în demersul tău? Mulțumesc!