| Anonima6754 a întrebat:

Bănuiesc ca cineva mi-a spart contul de Facebook dar nu știu exact in ce fel pentru ca pot și eu sa intru doar ca îmi apar tot felul de chestii noi cum ar fi cereri acceptate de către persoane necunoscute cărora eu nu le-am trimis niciodata, in căutări aveam căutate niște persoane pe care nu le-am cautat niciodata, îmi arată ca mai este conectat un dispozitiv din Timișoara, iar eu nu sunt din Timișoara, mi-a schimbat parola la cont, îmi citea mesajele pe care le-am trimis intenționat eu necitindu-le după un timp apăreau citite, de dimineața mi-au venit mesaje cu diferite coduri de la Facebook, a intrat in secțiunea de plăti și mi-a modificat unele chestii, mi-a blocat unii prieteni de pe Facebook, mi-a sters unii prieteni de pe fb..asta este in mare? Este vorba de o spargere? Dacă da, ce pot sa fac?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

La linkul de aici: https://www.facebook.com/help/hacked Facebook îți spune care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în cazul în care ai observat activitate care nu îți aparține. Îți oferă și modalități să-ți securizezi contul pentru a evita această situație în viitor.

Dacă încă ai acces la conturile respective îți recomandăm să îți schimbi parola de la email cu care ai făcut contul de Facebook și de la contul propriu-zis de Facebook. După ce ai făcut acest lucru, poți vedea aici cum să te deconectezi de pe dispozitivele și din locațiile pe care nu le recunoști: https://www.facebook.com/help/211990645501187

Dacă nu mai ai acces la contul tău și ai vrea să îl recuperezi urmează indicațiile de aici: https://www.facebook.com/help/105487009541643?helpref=topq

După ce ai urmat pașii de mai sus, îți recomand să verifici lista de prieteni și să-i ștergi pe cei pe care nu îi cunoști, să verifici lista de persoane blocate și să îi deblochezi pe cei pe care nu i-ai setat tu. Același lucru îl poți face și cu istoricul activității tale pe Facebook, poți să ștergi acele conținuturi postate pe care nu le recunoști. În mare, să-ți reconstruiești contul ca să fie asemănător cu activitatea ta trecută.

Ora De Net
6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ai încercat schimbarea parolei si situatia a rămas aceeasi?
Cautând informatii pe internet, e posibil să fi intrat pe un site, care ti-a cerut sa te conectezi pe Facebook (era unul fake, nu cel oficial) daca vrei să continui căutarile, astfel ti-a cerut să introduci emailul si parola, si asa, ti-a furat datele de conectare.
Ce trebuie sa faci:

Setari -> Securitate-> Securitate si conectare-> Unde te-ai conectat-> dai: Deconectare de la toate sesiunile.

Tot aici, poti citi despre "Configurarea functiilor suplimentare de securitate"
Vezi unde scrie
"Obtine ajutor" si aici afli toate detaliile pe care vrei să le stii. Deschide, pe rând, subtitlurile:
1. Afla mai multe despre securitate
2. Daca crezi ca ti s-a spart contul.

... îți spune toti pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Totusi, am asa o curiozitate. Dacă cel care ti-a spart contul a reusit sa schimbe parola, tu cum te-ai mai putut loga? Cum de ai mai avut acces la cont?

| Mosotti a răspuns:

Pai curata tot, deconecteaza-te de la alt disp in afara de asta unde esti conectat, schimba mailul, schimba parola si ai scapat, refa toate setarile, scoate pe aia de la prieteni care nu ii vrei, nu are sens sa faci alt cont! Si ai grija sa nu ai soft de urmarire pe telefon, daca cumva de acolo te loghezi. Si mailu neaparat schimbat ca altfel se foloseste de mail sa recovereze pasul la o adica. Daca ai facut pe nr de tel e bine ca nu poate folosi alt nr pentru recuperare pas.
Dupa ce faci astea, lasa-l o sapt asa sa vezi daca mai apare o modificare, si dupa aia intri si faci ce vrei acolo.

Sau daca ai calc acasa sau laptop, ori are cineva acces la el ori ti-a pus un soft de urmarire pe el fara sa stii. Daca si asa intra, e clar ca cineva stie ce faci pe calc sau telefon. Fa asta si zi aici dupa aia cum e.

| 60deinsi a răspuns:

Intra aici : https://ro-ro.facebook.com/help/203305893040179
Apoi mergi la politie si explica-le cum sta treaba, e posibil sa-l prinda pe acel individ daca nu a sters log-urile de pe contul tau

| Florin0Tma a răspuns:

Salut! Hm...ar trebui ori sa ștergi contul de FB daca nu ai nimic imp sau sa schimbi si emailul cu unul nou!
Funda?

| Mosotti a răspuns (pentru Florin0Tma):

Si parola si toate, am zis, nu doar mailul, sa reface setarile, sa se deconecteze de la celelalte dispozitive si gata, de ce sa-l stearga? Nu are sens. Nu poate sa sparga, ii stia pasu, sau l-a nimerit ca era unu simplu, ori cineva are acces in calcul sau telul lui cumva, fi si prin soft de tracking.