| Idcjustidk a întrebat:

Bună TPU, eu nu mai am problema asta pe telefon dar sunt curios.
Mai de mult, NU STIU DE CE, dintr-o dată, pur și simplu când mă uitam și eu ca omul pe telefon, îmi apare pe telefon să instalez o aplicație gen cleaner de asta (stiți când instalați aplicații de pe Google, aptoide, ceva ce nu face parte din Google store va apare un alt fel instalarea) și îmi dădea acolo la permisiuni, bă, să aibă permis efectiv LA TOT ce am eu în telefon
Mesaje
Apeluri
Camera
Microfonul
Pozele
Etc
(Normal că nu am instalat-o doamne)
Curiozitatea mea e, de ce îmi apărea dintr-o dată să o instalez? De unde ar fi putut să provină chestia asta? Ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi instalat-o?
(Se numea parcă green Cleaner)

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Reclame...dar fiind de pe magazin play, nu se intâmpla nimic rău

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Asa mai fac majoritatea aplicatiilor, in cazul reclamelor sa zicem sa u a diferitelor notificari, aceasta sa poata sa fie afisata... mai peste tot.
Plus ca este vorba de o aplicatie Cleaner, aceata ar trebui sa aiba acces la memoria cache pentru fiecare astfel de aplicatie/categorie.

| anonimg a răspuns:

Aplicațiile instalate în telefon se pot actualiza singure; adică se conectează singure la internet dacă nu intri la setările ca să oprești acest lucru.
Cam același lucru fac și virușii: intră unul singur și după aceea își aduce tot neamul. Doar că aici este vorba de reclame.
Pentru mine reclamele sunt cerșetorie: "Hai cumpără-ma și pe mine!"; "Hai, instalează-mă și pe mine!"; "Hai, vizitează-mă și pe mine!"
De asemenea orice program de scanare/securitate are acces la absolut toate aplicațiile instalate în telefon: atât aplicațiile vizibile, cât și cele nevăzute din sistem. Și orice telefon cu Android are incorporat un astfel de program de securitate/scanare.
Aplicațiile care îți blochează apelurile cer și ele permisiune completă; la fel și cele de înregistrare apelurilor audio și/sau video.
Orice instalezi în telefon trebuie ca măcar să treacă prin protecția/scanarea celor de la Google.

| hacktek a răspuns:

Este un program de tip SPAM pentru Android, şi se răspândeşte prin pop-up-urile cu reclame ale aplicaţiilor gratuite. Bine că nu ai instalat-o, dar chiar dacă o scăpai în telefon, în afară de a-ţi copia agenda şi de a îţi încetini viteza telefonului, nu cred că s-ar fi întâmplat mare lucru. Cu siguranţă că ar fi fost un portal prin care ţi se introduceau în telefon alte programe chiar mai rele.