|

Bună. Uneori, când stau pe laptop îmi apare jos în dreapta o cameră web, şi scrie start now şi nu mai ştiu ce. Nu mă pricep prea bine, ce vrea să însemne asta? N-am intrat pe ea. Pot fi urmărită sau ceva? Sau poate să mă fotografieze/filmeze fără acordul meu? E intimitatea mea. Dau funda! Nu mă luați la mişto vă rog!

6 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Există posibilitatea ca acele mesaje să fie cauzate de un virus. Sfatul nostru este să îți salvezi datele din computer pe un dispozitiv extern și să îți reinstalezi sistemul de operare. Pe viitor, este bine să reții că pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important să folosești un antivirus. În cazul programelor antivirus, nu există o soluție care te va proteja sută la sută, dar indiferent de programul ales (chiar și o variantă gratuită), este bine ca el să fie actualizat constant. Dacă un antivirus nu își actualizează zilnic baza de date el nu va putea să te protejeze de noi atacuri apărute și nu va fi deloc util. În acelasi timp, e bine de reținut că și tu ai un rol activ în a-ți proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicații străine și nu da acces altora la computerul tău.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

E posibil sa fie vreun virus ceva. Descarcă Malwarebytes si da in full scan, găsește tot.
Malwarebytes.com

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ti se aprinde beculetul verde de la camera de la laptop?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MiaSunshine):

Nu, nu se aprinde. Mi s-a aprins o singură dată, dar am pus mâna repede.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate fi doar o reclamă. Poate fi din cauza unei aplicații instalate. Sau poate fi vina unui spyware mai de slabă calitate (asta cred eu), pentru că acesta este rolul unuia: să fie greu de detectat. Eu îți sugerezi să acoperi camera și să vezi ce aplicații au permisiune la cameră (poate ai instalat un troian și i-ai acordat multe permisiuni). Citește articole despre diferiți viruși (troiani, spyware, adware etc.).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt reclame/ virusi. Daca dai click te redirecționează spre diferite site uri po*no. Cel mai bine pune ti un plasture pe camera web de la laptop, iad atunci cand folosesti skype sau asa. Dezlipeste l.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează