| Danila_Loredana_1989 a întrebat:

cineva imi fura pozele mele de pe Facebook si si-a facut un cont fake cu pozele mele, dar alt nume, vb in numele meu si se da drept lesbiana... cere poze sexi si nud la oamenii cu care vorbeste, ea da in schimb ceva poze cu mine de la plaja. Daca merg la politie si fac o plangere, pot sa afle cine-i in spatele profilului fake? Va intreb aici sa nu merg sa ma fac de rusine pe la politie, multumesc

| Ora de net a răspuns:

Buna Loredana,

In situatia de fata, recomandarea noastra este sa apelezi la ajutorul unui avocat specializat pentru a intenta persoana care posteaza aceste imagini in judecata pentru incalcarea dreptului la imagine. Conform:
Codul Civil
Art. 73
Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

In plus, daca aceste informatii iti afecteaza imaginea, coroborond articolul 253 care se refera la mijloacele de aparare pe care le are la dispozitie persoana fizica cu articolul 257 al Codului Civil poti cere instantelor:
- Incetarea incalcarii dreptului la imagine daca aceasta dureaza in prezent si interzicerea pentru viitor a unor astfel de actiuni;
- Obligarea celui care v-a defaimat la publicarea hotararii de condamnare pe cheltuiala acestuia, astfel facand publica hotararea instantei prin care se atesta ca actiunile impotriva imaginii dumneavoastra au fost ilegale;
- Repararea prejudiciului de imagine cauzat prin achitarea unor despagubiri in bani.

Exista posibilitatea ca Politia sa nu considere cazul de competenta sa pentru ca tu ai postat pozele in mod public pe Facebook, aceastea nu au fost furate dintr-un cadru privat.

Intre timp te sfatuim sa iti securizezi profilul de Facebook astfel incat pozele tale sa nu poata fi vazute in mod public.

Ora De Net
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Fa o reclamatie la politie si daca politia este puturoasa mergi la procuratura locala.

| Adry05 a răspuns:

De ce te-ai complica si nu ii dai pur si simplu raport? Si tu si alti prieteni de-ai tai si-i inchide contul. Nu stiu daca te baga in seama cineva de la politie cu asa ceva, ca pana la urma pozele alea ma gandesc ca tot tu le-ai postat pe Facebook.

| Danila_Loredana_1989 explică (pentru Adry05):

I-am inchis 2conturi, acum a facut si a l 3.

| Andreea213 a răspuns:

Du-te la politie si fa o reclamatie.