anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce se intampla cu internetul?
Dau cautare pentru webcam-uri (acolo unde vad in direct imagini din orase) dar imi apar ca prim rezultat mizerii ca asta: Videochat online CooMeet | Cel mai bun videochat cu fete‎. Nu intru pe astfel de site-uri, deci nu este un rezultat al cautarilor mele. Cum il pot bloca sa nu-mi mai apara?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Reclamele care apar din căutările pe Google (primele site-uri care sunt marcate cu Ad) nu pot fi blocate. Înțeleg că este deranjant pentru tine să vezi reclame care nu au legătură cu ceea ce ai căutat tu.

Majoritatea serviciilor de la Google pe care le folosim (Google search, Gmail, Google Drive, Hărți etc.) sunt oferite utilizatorilor pe gratis. Deoarece noi nu plătim niciun abonament pentru a le folosi, este nevoie ca cei de la Google să aibă în continuare o sursă de finanțare pentru a le menține și a crea produse noi. Astfel, utilizarea serviciilor gratuite vine la pachet cu vizionarea reclamelor, care reprezintă sursa lor de monetizare.

Totuși, pentru a limita apariția reclamelor care sunt deranjante pentru tine, poți face următoarele lucruri:
- În dreapta fiecărei reclame din căutarea pe Google este o săgeată. Dacă dai click pe ea poți dezactiva să mai primești reclame de la acel site. Dacă faci asta pentru reclamele pe care nu îți dorești să le mai vezi, Google va învăța în timp ce tip de reclame să nu îți mai afișeze.
- Aici poți vedea dacă ai activată setarea de Reclame personalizate sau nu. În cazul în care această opțiune este dezactivată, primești reclame care nu au legătură cu activitatea ta de pe internet. Dacă este activată, poți vedea mai jos etichetele pe baza cărora alege Google reclamele pentru tine. Poți să dezactivezi tagurile din categoria care ai dori să nu mai fie asociată contului tău. https://adssettings.google.com/authenticated
- Atunci când cauți pe Google, încearcă să folosești mai multe cuvinte cheie de căutare. Astfel, ceea ce se afișează va avea probabilitatea mai mare să fie ce căutai.

Ora De Net
16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cauta si tu ce trebuie

| Iote a răspuns (pentru suntserios):

Iar raspunzi aiurea?

| suntserios a răspuns (pentru Iote):

Nicidecum
daca tu cauti un cuvant precum webcam pe google e logic ca printre primele rezultate iti vor da videochat uri, ca na ei stiu sa iti faca seo spre deosebire de site uri care pun niste imagini cu webcam din orase.

Bula
| Bula a răspuns:

Da si tu cautare normala, care specifica mai exact ce doresti!
La cautare scrie "webcam online oradea" si vei primi rezultate fara chat-uri. tongue

| Iote a răspuns (pentru Bula):

Da, trebuie sa dau si IP si mai ce?
Am intrebat cum sa-l blochez. Candva Google avea optiunea asta. Nu o mai are.

| Bula a răspuns (pentru Iote):

Nu trebuie sa dai nici un IP.
Goofle "traieste" din mai multe surse, printre care cele mai multe venituri aduc publicitatea si sistemul Android.
Daca folosesti extensia AdBlock Plus, atunci marea majoritate din reclame nu-ti mai apar.

| Iote a răspuns (pentru Bula):

Asta apare ca un site, nu ca o reclama (chiar daca este).

| Bula a răspuns (pentru Iote):

La mine nu a aparut
Si nu apar nici link-uri la site-uri reclama.

| Iote a răspuns:

Pentru toti neseriosii, ca neseriosul de mai sus:
https://imgur.com/a/qSBYolK
Nu caut ce mi se aduce!

| suntserios a răspuns (pentru Iote):

Asa, ai vazut ca ala nu este rezultat organic indexat de google ci este rezultat platit de CooMeet pentru cuvinte cheie precum webcam probabil?

Hai sa intelegem putin cum functioneaza google si pe urma sa facem gargara ca altii raspuns aiurea sau sunt neseriosi, ce zici?

| Iote a răspuns (pentru suntserios):

Asa, ai vazut ca ala apare primul, indiferent ca este rezultat organic sau... anorganic?
Eu intrebam cum sa-l blochez. Dar tu mereu raspunzi dea'n $%$U( si apoi tot tu faci gargara. Asa, ca sa te creada toti serios. Cum de te suporta adminii? Esti moderator? Hai sa intelegem putin ca chiar si asa ar trebui sa fii corect nu sa-ti faci tie dreptate si punctaj.

| Dandinelle a răspuns:

De obicei site-urile carora nu prea le pasa de trafic, baga add-ons si reclame, sa scoata profit pe click-ul sau vizualizarea reclamei. Cam asa se intampla peste tot, pana si pe tpU ai reclame din zona ta, macar sunt decente.

| Andrei200202 a răspuns:

Pai ne sunt bagate pe gat intr-un fel, sa vezi pe Youtube cand apare reclama cu ala care face videochat, da ALA.

| floreadan a răspuns:

Probabil isi fac promovare pe cuvantul respectiv. Nu se intampla nimic cu netul. Ai incercat sa cauti webcam pret sau ceva de genul?