| Dragos36312 a întrebat:

Cineva din alta tara vrea sa imi trimita o scrisoare, trebuie sa ii dau adresa casei? Va fi livrata acasa sau trebuie sa merg la posta? Scuze pentru intrebarea stupida

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Pentru o livrare standard prin poștă cel care îți trimite scrisoarea trebuie să scrie pe plic numele tău și adresa completă incluzând, adresa locuinței, orașul, județul, codul poștal și țara. Aici poți afla care este codul poștal pentru adresa la care stai: https://www.posta-romana.ro/cauta-cod-postal.html. În felul acesta poștașul va veni să o livreze la tine acasă. Dacă nu te găsește la adresa menționată va lăsa în cutia poștală sau în ușă un bilet prin care să te anunțe că a ajuns acea scrisoare și că o poți ridica de la poștă. Sau o va lăsa direct în căsuța poștală.

Pe lângă această variantă expeditorul mai poate scrie pe scrisoare:
- "Căsuță poștală" și numărul sau numele scris pe ea, numele tău și adresa ta completă. Poți folosi această opțiune în cazul în care ai la bloc sau la casă o căsuță poștală și vrei să fie lăsată acolo.
- "Post Restant", numele tău complet și adresa oficiului poștal de la care să ridici personal scrisoarea (incluzând și codul poștal, oraș, județ, țara). În felul acesta nu trebuie să menționezi adresa ta.

Adresa la care locuiești face parte din date cu caracter personal pe care îți recomand să le împărtășești numai cu persoane pe care le cunoști și în care ai încredere. Acestea nu ar trebui să fie transmise persoanelor cunoscute online pentru care nu avem o garanție că știm cine este în spatele identității de pe internet.

Ora De Net
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, trebuie sa-i dai adresa casei si numele tau corect, ca sa stie cine esti si unde locuiesti, ca altfel nu au unde sa te anunte ca a sosit scrisoarea sau coletul respectiv.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Adresa ta de domiciliu.
2. Post Restant, Oficiul poștal nr... de care depinzi.

| anonimg a răspuns:

Nu dai adresa nimănui dacă nu este casa ta. Trebuie ca spui proprietarului (sau părinților) că cineva ți-a cerut adresa locuinței. Sub multe intenții bune se ascund cele mai rele planuri.
Astăzi se folosește poșta electronică (adica email-ul, adresa cu care te-ai înregistrat aici pe TPU).

| sofisis a răspuns:

Uhm...cunosti persoana? Personal? Vezi ca sunt multi dubiosi/dubioase. Cine naiba mai trimite scrisori in ziua de azi?
Parerea mea e ca daca nu iti e prieten, cunoscut sau ruda sa nu dai nici o adresa.
Daca dai adresa completa iti va veni acasa scrisoarea. Daca nu, doar la posta.

| Dragos36312 explică (pentru sofisis):

Este o prietena si a crezut ca ar fi frumos sa trimita gen o scrisoare de Craciun. Dar na nu eram sigur cum functioneaza cu posta

| Elelei a răspuns:

Daca ii dai aresa de acasa (completa) o vei primi acasa. Daca nu vrei asta, poti cere sa fie trimisa Post restant si o ridici de la posta. Dar trebuie sa-i indici numarul Oficiului postal, localitatea, etc, dar si numele tau.