| CherLloydHuman a întrebat:

Cu puțin timp în urmă am dat de un profil pe o rețea de socializare (e român). Persoana în cauză punea postări cu înjurături și câteodată și amenințări cu moartea la adresa unei minorități sociale. Deoarece sunt prea multe cazuri în care astfel de oameni acționează violent și în viața reală, sunt îngrijorată pentru persoanele din acel grup care ar putea veni în contact persoana respectivă. I-aș da report pe rețea, dar de cele mai multe ori nu sunt luate măsuri drastice împotriva agresorilor. Există vreo cale de a raporta poliției postările pentru a cerceta persoana respectivă? Dacă da, ar merge și pentru comentariile de pe Youtube? Țin să menționez că sunt minoră, nu știu dacă asta ar afecta răspunsul.

| Ora de net a răspuns:

Bună,

Ne pare rău că ai întâlnit un astfel de conținut dăunător pe internet. Sfatul nostru este să raportezi de fiecare dată când întâlnești ceva dăunător, fie că acest lucru se întâmplă pe Facebook sau Youtube. Dacă conținutul nu este șters, atunci te rugăm să îl trimiți către adresa de email ajutor@oradenet.ro și noi îl vom trimite direct către echipele Facebook & Youtube pentru a fi revizuit.

În ceea ce privește plângerea, aceasta nu se poate depune la Poliție în lipsa unei fapte, ci mai degrabă la Consiliul Național de Combatere a Discriminării. Însă nu știm exact dacă aceștia au capacitatea de a investiga veridicitatea acelui profil sau identrificarea identității persoanei care posteză. Mai multe detalii aici http://cncd.org.ro/

Ora De Net
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Copiezi link-ul de profil si-l trimiti fara nici un comentariu politiei.
Ei se descurca de acolo.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Esti tu sigur ca nu e un troll si amenintarile sunt reale?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Esti minora, nu ar trebui sa te amesteci in treburi din astea cu oameni nebuni. Daca omul e singur impotriva unei minoritati sunt slabe sansele sa-i reuseasca ceva.