anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Cum îmi dau seama dacă un site este sigur?

15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca afli tu asta vei lua Premiul Turing. Ca sa nu mai vorbim ca zeci sau sute de mii de ingineri softisti vor trebui sa se reprofileze rapid dup-aia.

| Frank51 a răspuns:

Ai un lacat micut in fata link-ului. Daca este verde, si daca scrie ca certificatul este valid, atunci este safe, asa e la chrome cel putin.

| Nemessys a răspuns (pentru Frank51):

Corect, dar cum fac site-urile sa obtina acel lacat?

| raz0000001 a răspuns (pentru Frank51):

Nu e mare lucru sa iti iei un certificat sa ai lacatul ala verde pe site.
Trebuie sa iti dai seama.

| Frank51 a răspuns (pentru Nemessys):

Sunt verificate de antivirusuri si nu prezinta suspiciuni, isi platesc domeniile, la fel si certificatele, etc.

| Frank51 a răspuns (pentru raz0000001):

In principiu asa este. Nu a zis nimeni ca este 100%, ar fi absurd sa fie.

| gabicoo a răspuns:

Instalezi un antivirus.
Daca vrei unul free recomand Avast Free. E cel mai bun dintre antivirusii gratuiti si singurul luat în seamă de www.av-test.org
Sau verifici acel site pe www.virustotal.com

| Ora de net a răspuns:

Bună,

În primul rând, este foarte important să îți protejezi computerul sau telefonul cu un program antivirus. În acest fel te asiguri că dacă accesezi un site care conține malware, ești protejat.

Totodată, pentru a te asigura că un site este de încredere te încurajăm să verifici dacă acesta are date de contact, adresa fizică si datele fiscale ale deținătorului. De asemenea, poți încerca să cauți pe internet recenziile altor utilizatori legate de situl respectiv.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iți recomand sa instalezi un antivirus să fii sigur

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca site-ul acesta: https://www.scamadviser.com/
sau instaleaza programul asta de la mcafee (e gratis) https://www.mcafee.com/......isor.html.

| AlexDarius3 a răspuns:

Un site sigur are un link care incepe cu un lăcăţel şi continuă cu "HTTPS" (Cu S de la secure). Deci pentru că nu are acel "S" la final nu e un site sigur unde iti poti scrie datele de la contul bancar sau parole. Acum sunt şi unele site-uri care nu au acel "S" de la final dar nu au viruşi şi sunt site-uri normale. In schimb site-urile de cumparaturi online sau în care îţi faci un anume cont ca şi site-urile de socializare sau de jocuri TREBUIE NEAPARAT să aibă acel "S" după "HTTP" ca să fie private parolele şi informatiile de pe carduri sau mai uşor te uiţi dupa acel lacăt din faţa linkului. TPU are acel "HTTPS" şi acel lacăt deci conexiunea şi site-ul sunt sigure.

| AlexDarius3 a răspuns:

Sau poţi să scanezi anumite linkuri către site-uri sau programe pe VirusTotal.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Majoritatea browserelor web afisează o pictogramă în formă de lacăt când se stabilește o conexiune SSL.

Cea mai simplă modalitate de a verifică dacă există SSL este să introduceți adresa web în browser, cu https:// la început, astfel: https://domeniu.ro. Dacă apare o pictogramă în formă de lacăt în browser, dați clic pe această pentru informații suplimentare și pentru a confirmă siguranță conexiunii.

Dacă nu apare o pictogramă în formă de lacăt, această inseamnă că pagină nu este securizată prin SSL. Uneori e posibil să va arate un lacăt tăiat său un lacăt cu un semn de exclamare, în acest caz pagina dvs conține elemente sau linkuri cu http.

Cum poti lua un certificat SSL si pentru ce:

Tipuri de certificate SSL

1. Certificat cu Validarea domeniului
Este tipul de certificat care îl găsiți ca și Free SSL în contul dvs de cPanel, și vă este oferit gratuit, fiind schimbat o dată la 3 luni automat de către noi. Pentru a-l instala puteți urma pașii de aici.


2. Certificat cu Validarea companiei
Acest tip de certificat este unul dintre cele mai sigure și este oferit doar în criptare pe 256 biți. Este de obicei folosit de organizațiile sau companiile mari, cu o relație puternică de încredere cu clienții lor.

Pentru a achiziona un astfel de certificat, documentele de organizare trebuie să fie prezentate și revizuite. Acest certificat poate costă câteva sute de dolari anual, însă oferă factorul de încredere final pentru clienți. Ne puteți contacta pentru mai multe detalii, cu privire la acest certificat.


3. Certificat cu Validare Extinsă
Acest tip de certificat oferă cel mai înalt nivel de securitate dintre toate certificatele SSL. Este deci și cel mai scump însă merită fiecare bănuț. Este utilizat pentru informații strict confidențiale, cum ar fi dosarele medicale sau informațiile bancare.

De asemenea, dacă aveți un magazin online acest tip de certificat oferă o securitate suplimentară pentru clienții dvs. Ne puteți contacta pentru mai multe detalii, cu privire la acest certificat.

| Nevroza a răspuns:

Daca il **** si iei sida inseamna ca nu e sigur!

| NumeleDeUtilizatorTrebuieSaNuDepas a răspuns:

Cu cat are mai multe reclame la marire de penis cu atat este mai sigur

| asddfuhsJ3 a răspuns:

Instaleaza-ti pe google chrome extensia "Total Av Safe Site"

| Sciply a răspuns:

La toate browsere arata un lacat daca e safe(ex safe=TPU.COM )

| JeanBmB a răspuns:

Salut, pentru a vedea si a fi sigur daca un site esti sigur si criptat, te orientezi "dupa" acel lacat de langa "web adress". Daca lacatul este verde, atunci site-ul ne spune ca este de incredere si official. Apasa pe el, si unde scrie ~certificate~, trebuie sa scrie sub el cu albastru "valid". Daca lacatul este alta culoare in afara de verde, atunci nu mai este "sigur si de incredere" Si app. referitor sa intrebarea ta prin comentarii, daca site-ul nu este sigur, nu il poti face tu... Iti recomand sa nu iti pui datele tale NICIODATA pe un asemenea site neoficial. Poti fi "ars". Noroc

| madalinzdr a răspuns:

Orice website serios, fie ca e un magazin online sau o platforma bancara, va afisa un simbol verde (lacat) si protoculul HTTPS care arata ca URL-ul este sigur. Acest protocol garanteaza criptarea datelor din browser-ul unde sunt introduse pana la serverul unde se transmit. Daca dam click pe simbolul care ilustreaza un lacat verde putem afla informatii despre certificatul de securitate si identitatea website-ului.