| AnonymousCLL a întrebat:

Daca cumpar ceva de pe eBay sau Amazon exista posibilitatea sa nu trimită pachetul si sa imi ia banii? cine a cumparat de la ei sa imi spună cum a procedat, unde scrie Free shopping chiar e gratis, sunt unele lucruri la 1€ si scrie Free ship si e tocmai din China, lămuri-ti-ma

| Ora de net a răspuns:

Buna,

In general, atunci cand faci cumparaturi online, te sfatuim sa:
- te asiguri ca situl de pe care cumperi este unul de incredere
- sa citesti cu atentie recenziile vanzatorului
- sa citesti recenzii pentru produsul pe care vrei sa-l cumperi, chiar pe mai multe websituri.

Chiar daca livrarea este gratuita, exista posibilitatea sa platesti anumite taxe vamale daca produsul este comandat din afara tarii.

Ora De Net
7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Pe Ebay si Amazon nu se procedeaza asa, nu te inseala nimeni, nu-ti ia nimeni banii, tu platesti cu buna stiinta online, nu-ti baga nimeni mana in buzunar!
Uita-te bine daca este free shipping si $1 bucata, ca minimul pe care-l comanzi este 50 ori 100 buc la $1, altfel trebiuie sa platesti $5 ori $10 buc. Citeste bine ce scrie ind escrierea produsului si condittile rspective, ca nu costa nimic $1 si gratis transport.

| Cezar_Ciobanu_1967 a răspuns:

Nu exsistă așa ceva! Eu am cumpărat foarte multe lucruri de la ei fără nici un fel de problemă! Sunt exemplari!

| suntserios a răspuns (pentru Cezar_Ciobanu_1967):

Cam greu sa zici ca ebay sunt exemplari cand acolo gasesti mii de vanzatori fiecare cu treaba lui. Nu cred ca i ai incercat pe toti

| TimSem a răspuns:

Am cumpărat și de pe Amazon și din China și în toate cazurile totul s-a desfășurat conform ofertei, după caz: free shipping, rambursul corect, livrare direct acasă.
Probleme cu curieratul apar până și în România (!), deci oricând și oriunde se poate întâmpla. Dar ideea e că sunt destul de serioși. Datorită politicii clienților mulțumiți, după care toate firmele de vânzări aleargă, nu se riscă ei să își creeze o reputație proastă.
Când comanzi, uită-te la review-urile celor care au cumpărat produsul respectiv (ei menționează și cum s-a desfășurat livrarea) sau la reviewl-urile celor care vând produsul (cum se întâmplă pe ebay, aka Ocazii din România).

Răspuns utilizator avertizat