|

Daca mi s-a downloadat de pe un site de muzica un program.exe dar nu l-am deschis si l-am sters este posibil sa fi luat un virus?

2 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Daca nu l-ai deschis si l-ai sters direct, nu ar trebui sa ai probleme. Pentru siguranta, iti recomandam in orice caz sa scanezi computerul pentru virusi.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca nu l-ai.deschis deloc si l-ai sters nu dar fa o scanare completa pentru siguranta ta.Sau scanare doar in directorul in care ai avut acel programel
Zi faina!

1 răspuns: