| NeedHelp1 a întrebat:

De la o săptămână fără sa fac ceva pur și simplu se aud melodii și voci din telefonIn primele zile pur și simplu porneau niște melodii pe care nu le am în telefon pentru ca eu nu ascult muzica decat pe Youtube. Melodiile erau ori scurte(2-4 secunde ori mai lungi 6-8 poate chiar 10 secunde).

Apoi pe lângă melodii am început sa aud și voci, râsete etc. ca niște vocale whatsapp(în orice caz acele voci ca niște "vocale" nu le recunosc și sunt sigur ca nu se regăsesc nici pe grupurile din care fac parte).Uneori melodiile/vocile sunt mai frecvente(unul după altul la un interval de timp scurt 5-10 secunde).Va rog sa ma ajutați sa rezolv problema, să-mi explicați dacă puteți de unde ar putea veni sunetele, cum de telefonul și cum de am pățit asta.Vreau răspunsul unei persoane care se pricepe.Mulțumesc anticipat!

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Exista posibilitatea sa ai un virus pe telefon. Te sfatuim sa iti salvezi datele din telefon pe un dispozitiv extern si sa il resetezi pe acesta la setarile din fabrica.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja telefonul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicatii straine sau care vin la recomanadarea unor straini.

Ora De Net
2 răspunsuri:
| oz_1736 a răspuns:

Stiu pe cineva care aude convorbiri telefonice, care nu sunt ale lui, la tv. Are o antena de Orange montata pe bloc. Ma gandeam la aceeasi cauza si la tine. Tu le auzi doar in casa sau si in ale parti ale orasului?