| Jolinar a întrebat:

Există vreun antivirus infailibil sau suntem vulnerabili?

| Ora de net a răspuns:

Buna!

Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Depinde, in ziua de azi nici nu ar putea doar antivirusul sa fie singurul care ne apara in fata atator elemente malware cat si a multora procedee de sustragere, distrugere, patrundere in dispozitive etc (exploituri)
Pentru paranoici eu as recomanda asa : un antivirus complet cumparat cu licenta, prin complet ma refer sa aiba functia antivirus, functie antimalware, protectie la net, protectie la exploit, protectie ransamware.
Pe langa acest antivirs complex, ai nevoie de un antimalware fie el si a second opinion, antimalwareul poate sa fie si o varianta free cu care sa dai scanare macar 1 data pe saptamana,asta daca descarci mult de pe net.
Pe langa aceste doua chestii trebuie sa te documentezi si sa cunosti cat de cat retelistica.
Daca faci toate acestea sunt sanse mici sa mai patesti ceva pe net.
Multa lume foloseste internetul dar habar nu au cum sa fie safe, INTERNETUL fratilor este un loc nu doar al celor care intra sa citeasca ceva sau sa descarce ceva, internetul este ca si in realitate un loc plin de frustrati, de criminali cybernetici, de copii corditi care nu au alta treaba decat sa faca rau prin intermediul softurilor rau-intentionate, locul unde organizatii non-guvernamentale studiaza piata cu sau fara voia utilizatorului etc intr-un cuvant multe lucruri rele se intampla pe net, iar daca nu stii nimic despre ele cel mai bine este sa intri pe siteurile cunoscute, securizate si sa nu descarci nimic niciodata, daca te pricepi poti sa faci orice happy

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista, virusi care criptează datele sunt foarte puternici, antivirusul nu poate tine piept

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista un asemenea program antivirus si, in mod obiectiv, nici nu poate exista.
Cea mai buna protectie este cea pe care ti-o faci tu, neintarand pe site-uri dubioase, nedeschizand mesaje la care nu stii expeditorul, etc.
Sigur ca este bine sa ai si un program antivirus, cat de cat performant.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Cel mai bun AV este omul. Numai ca si el mai greseste.