| Byankaa66 a întrebat:

Funda! In urma cu o saptamana mi-a fost inchis profilul de Facebook pe care il aveam de 6 ani pe motiv ca cineva m-a raportat si ca e nevoie sa-mi confirm identitatea, am trimis poza cu documente unde avea acelasi nume insa nici pana azi nu s-a rezolvat problema, contul fiind tot inchis. In urma cu 4 zile mi-am facut alt cont insa am folosit acelasi nume iar azi, am primit pe noul cont aceeasi notificare cum ca cineva mi-a raportat profilul si ca trebuie sa-mi revizuiesc numele in termen de 7 zile daca nu vreau sa-mi inchida contul, pe langa prenume am adaugat si numele de familie iar acum nu stiu ce urmeaza. Imi va fi inchis sau nu contul? Chiar e posibil ca cineva sa-si piarda timpul raportandu-mi profilul de Facebook sau cei de la Facebook incearca cumva sa ne interzica sa mai avem profil fara numele de familie? Contul nou are doar 4 zile si deja e raportat.

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Ceea ce s-a intamplat este normal. Facebook blocheaza anumite conturi daca considera ca sunt false (Politica lor spune ca esti obligat sa te inregistrezi cu identitatea reala) si poate cere ca utilizatorul sa se identifice (https://www.facebook.com/help/1090831264320592/?helpref=hc_fnav).

Tot ceea ce poti sa faci acum este sa astepti ca cererea ta sa fie revizuita. În cazul în care nu primești răspuns în următoarea perioadă, atunci poți urma pașii indicați aici https://www.facebook.com/help/103873106370583?ref=tos

Ora De Net
15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Posibil ai dușmani care vor sa i ti faca rau, cel mai bine ia legatura cu administratorul care ti a blocat contul, si află de la el cine te a raportat si din ce motiv.

| Byankaa66 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Si cum anume fac asta? Ca nici nu stiu cine e si persoana respectiva.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Byankaa66):

Nu stiu, deoarece eu nu am Facebook e o prostie si Facebook ul ăsta pierdere de timp.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se face luna de cand ai pus întrebarea, si funda cînd o dai? La vară? laughing

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

În legatură cu primul cont.
Nu ți-au trimis prin email niciun mesaj?
De obicei, ei trimit automat mesaje standard, fie că e vorba de un răspuns pozitiv, fie negativ, cand e vorba de probleme asemanatoare.
Insistă, scrie-le (in engleza) trimite-le din nou o copie a actului de identitate și roagă-i sa te ajute.
Te atentionez, chiar si dacă un mic amănunt, notat pe Facebook (ex. ai folosit un diminutiv in locul numelui real, o alta dată/an de nastere), care nu corespunde întocmai cu datele din acte, ei nu stau la discuții.
Da, cineva te-a raportat, o persoana din jurul tau care (probabil) are mai multe conturi, facute in acest scop. Ar trebui sa ai mai multa grija in cine ai incredere, sa ai grija pe cine adaugi in lista de prieteni, pe cine anunti cand iti deschizi un cont nou. Si absolut totul sa fie privat (date personale, lista de prieteni, fotografii etc)
Vezi cum e, oamenii iti zâmbesc in față, dar pot fi destul de imprevizibili.

| Byankaa66 explică (pentru floresdemayo):

Ba da, am primit mail, am si trimis inapoi destul de multe si cu poza cu buletin, si poza cu mine si buletinul in mana si tot degeaba, cabd incerc sa intru pe contul respectiv, apare acelasi mesaj cum ca verifica actele trimise iar asa pot astept la nesfarsit.

| floresdemayo a răspuns (pentru Byankaa66):

Nu cred că vei aștepta la nesfârșit. Redeschiderea contului poate dura și 30 de zile. Poate, sute/mii de conturi sunt in aceeași situatie. Le ia si lor ceva timp, se prefac că sunt ocupați cu alte probleme (să zicem că acordă atentie prioritatilor, iar verificarea identitatii altora ar fi ultima lor problemă). Dar să știi că dacă era ceva in neregulă, ți-ar fi spus până acum. Au o plăcere nebună de-ai vedea pe altii depinzând de ei.

| Byankaa66 explică (pentru floresdemayo):

Bine ar fi sa mi redea accesul dupa o luna insa pe net spunea cineva ca a asteptat 6 luni, acum, voi vedea, poate n am chiar atat de mult ghinion?

| Byankaa66 explică (pentru floresdemayo):

Si ce nu inteleg pana acum e si urmatorul lucru, asa cum am zis si in postare, mi-am facut alt cont cu acelasi nume si la 4 zile am primit iar report si sa mi revizuiesc numele in termen de 7 zile ca altfel imi inchide contul, bun, mi am adaugat si numele de familie insa nu stii ce urmeaza, voi primi iar notificare sa trimit ceva document? Nu trebuia sa mi zica din prima si de document? Pt ca mi-au zis doar sa revizuiesc numele ai atat.

| GabiDumitrescu a răspuns:

VK(.)com si relax. Sau http://mastodon.social/!

| Bizon95 a răspuns:

Atat timp cat esti SIGUR ca nu ai facut nimic rau, pentru cineva chiar vrea sa ti-o traga, si, cel putin in teorie, nu iti inchide contul pe vorbele unuia, intai verifica daca ce spune e adevarat, iar apoi de aia te ignora

atunci poti sa ii dai in judecata, la propriu, AI DREPTUL ASTA!
mai exact, serviciul lor poate fi gratiz pana poimarti, asta nu le da dreptul sa isi bata joc, si sa iti strice viata sociala si profilul on-line, ca asa le vine lor pe chelie fara nici o explicatie oarecare.
insa iti trebuie avocat, bani, timp, etc... deh, c'est la vie

in rest, daca te ignora PE TINE (se pare ca pe ala care te raporteaza NU il ignora) atunci altceva nu prea ai ce sa faci... imi pare rau!

| Ineys a răspuns:

Cea mai mare prostie a FaceBook-ului e ca nu are suport. Daca vrei sa vorbesti cu cineva de la FaceBook, n-ai cu cine!
Sa faci ticket n-ai unde. Tot ce ai e un amarat de "forum".

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Sunt peste doua milioane de conturi in situația asta, printre care si al meu.Nimeni nu ne-a reclamat.Pur si simplu au verificat fiecare cont si au găsit dubluri, adică cineva și-a deschis cont cu numele nostru. Pana verifica atâtea conturi pentru a vedea care este original si care este fals va dura.

| BogdanM275 a răspuns:

Singura optiune ar fi sa îți faci un nou cont de Facebook, preferabil de pe alt pc sau telefon și sa ai un alt nume ca sa fi mult mai greu de gasit de persoana care te-a raportat.