anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hacker=virus? Ce pagube mari pot creea? Funda(iar daca am instalat antivirus sunt protejata de hackeri?)

| Ora de net a răspuns:

Buna Maria,

Virusul este o bucata de cod care iti afecteaza buna functionare a computerului, a tabletei, a smarphonului etc.
Hackerul este acea persoana care foloseste computerul pentru a obtine in mod ilegal datele altcuiva.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| dragosbogdan001 a răspuns:

Salut, se poate spune ca un hacker creeaza un virus. Daca antivirusul e puternic, sterge virusul si nu creeaza daune.
Si pentru ca vad incotro merge discutia ta, nu are cum sa cumpere o casa cu datele alea pentru ca trebuie sa semneze cineva actele alea de vanzare-cumparare.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Hacker = o persoana bine-cunoscator al functionarii calculatoarelor, ale sistemelor informatice, care "sparg" sistemele de protectie si manipuleaza sistemele dupa placul lor.

Virus (de calculatoare) = o secventa de coduri-program de calculatoare care se multiplica (se auto-copiaza) singur (faza de infectare) si executa instructiunile programate in ea, de regula fara sa fie vizibila activitatea pe monitorul calculatorului. Doar efectele finale se pot observa "cu ochiul liber" (faza de distrugere), cand deja e tarziu.

Un program antivirus este ca un politist: daca recunoaste hotul (virusul) sau observa ceva activitate suspecta, atunci le opreste. Daca e slab, atunci hotul scapa (ca si virusii sau atacurile hackerilor).

| Anonim explică (pentru Bula):

Bun..antivirusul afecteaza hackerii(telefon)? Hackerii pot cumpara case cu ajutorul datelor persoanei ale carei inf le.au luat?

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti poti da seama. Daca un hot ajunge in posesia codului unui seif, atunci poate si goli seiful.
La fel, un hacker daca intra in posesia datelor tale personale (de exemplu codul de pin a cardului bancare), atunci iti poate goli contul.

| doctorandus a răspuns:

Un antivirus bun (de ex. Bitdefender Free) este necesar pentru Windows si Android. Pentru Mac e recomandat Sophos Antivirus Home (gratuit).

Astea fiind spuse, hackerii pot folosi unelte informatice noi, care nu sunt recunoscute de antivirusi.

Pana si Kaspersky, firma care produce cel mai bun antivirus din lume a fost sparta (hackuita). Bitdefender (firma) a fost sparta si ea. Deci orice nas isi are nasul si singurul calculator sigur este cel care n-a fost niciodata pus in priza.

| Anonim explică (pentru doctorandus):

Pt Android e bun si 360 security, CM sau AVG? Se poaye intampla ceva foarte grav din cauza hackrilor?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu pe Android folosesc cinci antivirusi: Bitdefender, AVG, Avast, Panda si Malwarebytes Antimalware.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu o sa fii niciodata protejata

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Pot sa stiu de ce?

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Creatorii de malware verifica dacă malware-ului lor este recunoscut de către toate programele antivirus populare. În cazul în care este recunoscut, ei amesteca codul lor, până când nu mai ușor de recunoscut de către programele antivirus. Cele mai bune programe antivirus vor primi ulterior actualizate o dată programatorii antivirus poate descoperi noua amenințare, dar acest lucru are loc, de obicei, cel puțin câteva zile după noile atacuri încep să apară în sălbăticie. Până atunci, este de obicei prea târziu pentru cei care au fost deja compromise. In plus, bug-uri sunt în mod inevitabil, descoperite în software-ul comun cu noi toți (cum ar fi browserele web), și nici un program antivirus sau firewall poate preveni toate aceste bug-uri de la a fi exploatate.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Ce e ala bug? Pit hackerii provoca pagube foarte mari? exemple?