|

Hei TPU! Am o problema: azi am aflat ca cineva si-a facut un cont de Instagram pe numele meu. Are 11 postari si e pe privat. I-am dat raport eu si inca 3 prieteni. M-am documentat putin inainte sa pun intrebarea aici...am aflat ca cei de la Instagram, ca sa stearga un cont au nevoie de o poza cu un act de identitate (buletin) ca sa demonstrezi ca esti tu. Problema e ca mama nu ma lasa sa le trimit o poza deoarece îi este frica ca pot sa imi fure date sau mai stiu eu ce, si are putina dreptate. Ea vrea sa mergem la politie, dar eu nu vreau sa fac atâta tam-tam pentru niste chestii de adolescenti. Mi s-a mai întamplat sa fie puse pe un cont niste poze cu mine mai "intime" de asta ma ingrijorez asa tare. Va rog sa imi dati sfaturi ca sunt speriata foarte tare!

| a răspuns:

Bună!

Atât timp cât introduci poza cu actul tău de identitate într-o pagină securizată a Instagram, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Aceștia nu vor folosi datele tale decât pentru a îți confirma identitatea.

Dacă mai întâmpini probleme sau situații mai dificile, ne poți scrie la ajutor@oradenet.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/SigurPeNet

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Blureaza celelalte date. Tot ce e important e poza si numele banuiesc.
Nu vad ce relevanta are CNP-ul, localitatea, judetul, etc pentru un cont de Instagram. Nu pot sa vada al cui este un cont dupa CNP. Doar dupa nume si poza.

| explică (pentru Ineys):

Mersi mult pentru raspuns! O sa blurez datele?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Staff-ul de la Instagram nu dă doi bani pe ce scrie în buletinul tău, așa că trimite-le poză liniștită. Dar fii 100% sigură că le trimiți lor și nu vreunui cont dubios. Dacă ești paranoică, blurează cum au spus ceilalți utilizatori.
Am avut și eu ceva problemă cu Facebook-ul și a trebuit să trimit poză. Mi-am și falsificat buletinul. Un fleac, nu am pățit nimic.

| a răspuns:

Ar trebui sa iti asculti mama căci nu vorbeste prostii.

| explică (pentru Alina2225):

Pai si ce ar trebui sa fac?

| a răspuns (pentru RalucaLauraNicoleta):

Cum a zis un alt utilizator mai jos. Blurezi CNP-ul si alte date confidentiale si e ok asa. Dar, nu stiu cat de mult te poate ajuta si politia. Eu stiu ca, daca mai multi utilizatori ai Instagramului dau report la acel cont, se va sterge. Pune-ti toti prietenii sa dea report si vezi ce se intampla

| explică (pentru Alina2225):

Mersi!