|

Hei TPU am o problema si e urgent, mai devreme pe Facebook m-am certat cu fineva la care mi-a dat un link, am intrat si acolo era un gif, dupa mi-a spus ca am facut o greseala ca am intrat in link, si a inceput sa-mi spuna unde ma aflu, ce retea am, ce telefon am, si ca o sa sa sune peste tot dupa numarul meu, am si abonament! Stie cineva ceva despre asa ceva? Ce este sau cum scap sa nu mai stie nimic despre telefonul meu? Va rog e urgent!

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Alexandra,

Exista posibilitatea ca acea persoana sa fii instalat un program malware pe telefonul tau. Sfatul nostru este sa-ti salvezi datele din telefon si sa il resetezi pe acesta la setarile lui din fabrica. Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja telefonul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicatii straine sau care vin la recomanadarea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Stai liniștită, chestiile astea se pot afla și când trimiți un email pe Yahoo. Ți-a aflat doar orașul (nu adresa) și rețeaua, dacă ești abonat la RCS & RDS, Telekom, dar nu și nr de telefon. Nu-i vor folosi la nimic.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ti-a aflat adresa IP care arata informatii de genul, adresa, si providerul de internet. :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e nimic sa te sperii, nu poate face lucruri asa complexe doar ca a intrat acolo.Calmeaza-te.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna.
In cazul dvs, recomand urgent resetarea telefonului, caci facand asa, cel care acum v-ar cunoaste detaliile confidentiale, nu mai poate avea acces la ele. Daca e posibil resetati-l cat mai urgent.Eu am trecut prin ceva similar.Pentru alte detalii, nu ezitati sa ma contactati.
Va stau a dispozitie cu placere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează