|

Hei TPU! Azi dimineață am intrat pe facebook, și când m-am logat mi-a apărut ceva... trebuia să completez niște câmpuri, și zicea că "Contul tău a fost blocat deoarece trebuie să-ţi confirmi vârsta. Te rugăm să completezi formularul de mai jos în termen de 28 de zile pentru a redobândi acces la contul tău. Dacă nu îţi confirmi vârsta în termen de 28 de zile, contul tău va fi şters. Te rugăm să reţii că nu-ţi vei putea accesa contul dacă completezi acest formular." M-a pus să-mi scriu prenumele și numele, iar apoi data de naștere, luna și anul. Iar ca să se confirme mai bine mi-au mai spus: "Îți poți confirma identitatea într-unul din următoarele trei feluri. Când trimiți documentele, te rugăm să acoperi orice informații personale de care nu avem nevoie pentru a-ți verifica identitatea (de exemplu: numărul cardului de credit, CNP-ul). În mod implicit, conexiunea la Facebook este criptată, inclusiv documentele de identitate pe care ni le trimiți. După ce finalizăm verificarea, ștergem datele tale de identitate."Adică să fac poză la certificat, cec, scrisoare, card de credit, carnet de elev, pașaport, ori fișă medicală etc. Deci mi-e frică să fac cum au spus ei deoarece nu prea am încredere în așa ceva. Dați-mi un sfat vă rog!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Se rezolvă totul. Așa procedează FB-ul, în cazul unei raportări, pentru deținere de cont fake. Poți recupera totul, dacă scrii datele reale.
NU ți se cere să trimiți copie după cardul de credit, ci copie după actul de identitate, unde ai libertatea de a blura (acoperi) adresa și ultimele șase cifre din CNP, oricum, pe ei îi interesează doar partea de început a CNP-ului, care atestă veridicitatea, celor menționate de tine (data/anul nașterii). Și numele. Nimic altceva!
Poți trimite și copie după alte acte (carnetul de elev/student), ei vor să dovedești că nu (te) folosești de datele altcuiva. Nu sunt interesați de rezultatele la învățătură!
Scrie-le și un mesaj în limba engleză, unde să spui că le-ai atașat copie după documente.
Vei primi răspuns în câteva ore, dacă nu sunt mulțumiți de ceva. Ori, îți vor spune că te poți loga din nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si mie mi-a aparut la fel acum vreo 3 ani. Pe mine m-a obligat sa imi confirm numele. Nu mi-a deblocat contul pana nu am trimis copie dupa buletin. Bine, pe atunci foloseam alt nume pe Facebook dar data nasterii era acceasi ca in CNP. Dupa ce mi-au deblocat contul, am schimbat dupa numele din buletin si de atunci nu mai pot schimba numele pe Facebook. Pe FB trebuie sa folosesti nume real si data nasterii reala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai incearca peste cateva zile. Daca face la fel, fa ti alt cont.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează