|

Hey TPU, am un aparat micut care emite semnal mai puternic de wifi, dar un cablu nu mai funcționează si asfel primesc semnal mai putin, ce poate sa aiba?

4 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Dany,

Daca acel cablu nu functioneaza, dispozitivul ar trebui sa nu mearga deloc, nu doar mai putin. happy Incerca sa schimbi cablul si sa verifici semnalul.

De asemenea, este important sa stii ca semnalul dispozitivului poate varia si in functie de distanta ta fata de el, grosimea peretilor din apartament, materialul din care sunt facuti, receiverul dispozitivului tau (telefon laptop) etc.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

"am un aparat micut care emite semnal mai puternic de wifi" - se numeste wifi acces point care trimite mai tare semnal ca are antena de mai multi db dar se poate si cu antena mai mica si scade distanta. "dar un cablu nu mai funcționează si asfel primesc semnal mai putin" - ce inseamna asta? cum sa primesti semnal mai putin? poate te-ai dus in alta camera si nu prinde semnalul, poate s-a desurubat antena, poate ai probleme cu laptopul/telefonul de nu prinzi asa bine. Ce sa zic pot fi multe cauze. Semnalul wifi nu e mai putin sau mai mult e la fel de fiecare data, ce se schimba e distanta si puterea lui de a emite wifi la distanta. Daca ai avea router de 1 mega wat putere si antena de +30db ai trimite semnal cu 5 linii la 50km (fara obstacole si in conditii ideale), teoretic. +0db care are telefonul antena interna merge 5 linii la 10 metrii/3linii la 20metrii/1 linie la 30 metrii. La laptop parca e de +1db daca nu ma insel, aia merge cu 20m mai departe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DryIce):

Sa nu deschidem subiectul de antena yagi directionale happy e mai usor de inteles la astea omni care au toate routerele de pe piata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DryIce):

Probabil am gresit, nu exista antena +30db happy adica daca ar exista (pe omni) ar avea inaltime de vreo 10 metrii =) lol. Parca +12db e maxim la omni antena. Cele care trec de 12db sunt de tip yagi sau parabolice sau quad. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează