|

Imi apare "dll host" si "IWAM+(numele calculatorului) la task manager cand intru pe anumite siteuri, sunt convins ca este ceva virus trojan de spionat, si nu-l pot opri decat daca dau restart la pc.

Voi ce parere aveti ati patit asa?

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Daca ai astfel de suspiciuni, iti recomandam sa scanezi computerul pentru virusi. Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce nu scanezi (online) calculatorul impotriva posibilelor virusi?
https://www.eset.com/us/home/online-scanner

De reclame poti scapa instaland un Add-on la browser, blocator de reclame, cum este si AddBlockPlus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei sa te convingi, da click dreapta pe proces si deschide locatia fisierului. De aici deschizi un browser si accesezi https://www.virustotal.com/#/home/upload si drag&drop.
Este de ajuns ca un singur antivirus sa detecteze acest proces ca fiind al unui trojan ca sa te convingi.
Bun, acum ca stii care este calea fisierului care porneste procesul, cauta "msconfig" in meniul Start sau in Run si mergi in Startup, deselectezi orice serviciu care pare suspect.
Dai restart, apesi F8 de cateva ori si selectezi Safe mode.
De aici, pentru ca stii calea fisierului, stergi fisierul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt doar niste procese, cauta pe net sa vezi ca asa e, nu sunt virusi sau etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Da faza este ca pornesc NUMAI cand intru pe anumite siteuri, unde imi da o gramada de pop-upuri, la fiecare click se deschide o pagina nou de reclame(fantoma)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează