| Ionut_Gabriel_Nicolae_1994 a întrebat:

Recuperare cont yahoo mail. Nu ma mai pot autentifica, inainte sa dau o resetare la telefon era conectata adresa pe telefon Android iar cand voiam sa ma loghez pe pc imi trimitea o cheie account pe telefon pe mail, iar acum cand incerc sa ma conectez nu imi da voie sa introduc parola ci codul pe care mi l-a trimis pe mail. Stiti cumva cum sa scot cheia account?

| Ora de net a răspuns:

Buna Ionut,

Pentru a-ti recupera contul de Yahoo trebuie sa mergi la acest link https://edit.yahoo.com/......forgotroot si sa urmezi pasii indicati acolo.

Pe viitor, iti recomandam sa ai mai multa grija de conturile si parolele tale. In primul rand, seteaza-ti o parola puternica, luand in considerare sfaturile:
• Nu da parola ta nimanui. Ai grija atunci cand folosesti alte calculatoare (la scoala, acasa la un prieten) sa nu ramai logata sau sa accepti ca browserul web sa retina parola ta.
• Nu folosi o singura parola pentru toate conturile tale (email, Facebook, Youtube, etc). Daca cineva iti afla parola de la un cont poate sa intre pe orice cont ai avea.
• Foloseste parole lungi de cel putin 8 caractere.
• Creaza-ti o parola care este usor de retinut dar greu de ghicit. Un exemplu ar fi sa folosesti o fraza "Eu am inceput clasa a 7-a la scoala generala Mihail Sadoveanu in 2004" si sa iei initialele fiecarui cuvant "Eaic7lsgMSi2004"
• Include numere, litere mari si simboluri. Ai putea sa folosesti un $ in loc de S sau un 1 in loc de i, sau sa incluzi & sau %. Ia totusi aminte ca $1mplu nu este o parola buna, dar PmAeot$ (scurt pentru "Prietena mea Andreea este o tipa super") este o parola excelenta.
• Sa nu cazi in capcana atacurilor de phishing! Ai mare grija inainte de a da click pe un link (chiar daca pare a fi de la un site cunoscut) care iti cere sa te loghezi, sa iti schimbi parola sau iti cere orice alta informatie personala. Poate fi un link real sau poate fi o tentativa de phishing, adica orice informatie introduci este trimisa unui hacker. Cand esti in dubii, logheaza-te manual prin tastarea numelui sitului in fereastra browserului web.
• Nu instala pe calculator fisiere trimise de persoane pe care nu le cunosti sau in care nu ai incredere. Acestea pot fi programe care iti pot inregistra parolele.

De asemenea, e bine sa iti securizezi conturile precum adresele de email setandu-ti o intrebare de siguranta, un email alternativ sau numarul de telefon ca sa iti poti recupera contul in cazul in care acesta este compromis. Dupa ce te loghezi pe Yahoo, mergi in coltul din dreapta sus, sa click pe numele tau si acceseaza Informatii Cont. Acolo vei gasi optiunile de securizare a contului.

Ora De Net
7 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu poți. Tu trebuie să faci ce ți se cere. Ei îți trimit un cod de verificare, prin SMS, pentru verificarea identității.
Deci, introduci codul respectiv, format din cinci cifre, care ține locul parolei, în acel moment. Mai târziu, te vei putea loga normal, cu parolă.
Asigură-ți contul de Yahoo, pentru a-l putea recupera oricând, în cazul unei pierderi, prin adăugarea unei noi adrese de email + un alt nr de telefon. Dar, trebuie să le confirmi, sunt de făcut niște pași, altfel degeaba le menționezi...

https://www.smartuniversetech.ro/......ahoo-mail/

| Mihai_Bogdan_1916 a răspuns:

Vreau sa ma loghez cu parola nu cu nr de telefon

| Palie_Albert_1987 a răspuns:

Ai reușit? Întâmpin aceeași problema

| Nemteanu_Sandu_1976 a răspuns:

Cineva mi-a spart contul de mail cum pot sa il recuperez?