| LoneGunman a întrebat:

S-a virusat calculatorul, mai precis tastatura unele butoane scriu altceva decat apas, am bagat alta tastatura la ala alte butoane mi-s afectate cam 4 butoane is afectate la fiecare tastatura.
Cum pot sa scap(opresc) de virus fara antivirus? cum pot identifica virusu?, am tone de virusi in pc, dar le opresc din setari, dar pe asta nu stiu sa o identific
Si cum se poate ca dupa ce o scot din unitate si o bag inapoi tastatura sa aiba acelasi butoane afectate (adica tastatura nu are memorie sau ceva de genu, si atunci de ce tot acelasi butoane sunt afectate, adica ar trebui sa actioneze random...)

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Daca stii ca ai computerul afectat, sfatul nostru este sa salvezi datele tale pe un dispozitiv extern si sa reinstalezi sistemul de operare.

Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Reinstalarea & instalarea unui antivirus vor remedia problema pe care o intampini cu tastatura.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| ℬℓøøᴆy a răspuns:

Nu cred ca e virus, adica ar fi cam absurd, sunt si virusi pentru asa ceva, dar iti afecteaza tot keyboard-ul nu doar4 butoane. problema e de hardware(fizica) din pc/laptop sau de la sistem, daca crezi ca e virus ruleaza o scanare folosind asta :
https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp.aspx
Dar cum am zis e probabil de la sistem vreo eroare in registri sau la componenta hardware care configureaza keyboard-ul(tastatura) Poti verifica exact daca intri in Device Manager la sectiunea Keyboard sau USB/PSK de obicei HID keyboard Device i dai reinstal/uninstal si bagi din nou, sau verifici limba sistemului in Regional Language Keyboard, acum depinde si ce windows folosesti.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| TheRealFantasy a răspuns:

Daca e virusat poti afla cu un program antivirus sau anti-malware.

Iti recomand malwarebytes, ia cea mai noua versiune daca poti, daca ai windows xp cauta special pentru xp, stiu ca exista parca. Da un scan complet si vezi daca sunt virusi, si daca da baga-i in carantina si sterge-i.
De asemenea ai putea incerca si alte programe antivirus (nod32, avg sau avast, commonsense daca ai windows 7/8/10).
Nu stiu ce zici tu de oprit virusi din setari, virusii se sterg, nu ii "opresti" si in niciun caz nu ii pastrezi in PC.

Daca nu ii poate sterge malwarebytes, incearca cu rootkill sau trojan remover, iar ca ultima varianta ramane formatarea partitiei cu windows-ul si reinstalarea lui.

Daca nu detecteaza nimic niciun antivirus, cel mai usor mod sa detectezi virusi sau programe este msconfig. Din bara de start cauta (sau da-i run direct daca ai win xp) "msconfig", in el ar trebui sa ai un tab numit "Startup", acolo apar programele care pornesc odata cu windows-ul. Eu aveam niste ransomware care aveau numele "x", "y" si "z", poate fi un keylogger sau un PUP (Potentially Unwanted Program), ori Adware, ori vreun Backdoor Agent.

| LoneGunman explică:

Am dat scan cu"hitmnamnpro" Threats... : 435, Traces... : 521, ce de virusi, Trojan Horses, Tracking Cockies etc
DAR tastatura face figuri in continuare.

| ℬℓøøᴆy a răspuns (pentru LoneGunman):

Cum am zis cel mai probabil e din sistem vreo eroare ai modificat tastatura poate nu mai e pe EN sau pe RO ci ai schimbat pe alta limba, sau o fi o probelma hardware adica din placa de baza.

| LoneGunman explică (pentru ℬℓøøᴆy):

Nu e de la limba, am 2 tastaturi ( la aia buna imi face figuri, la aia rea acum merge normal)
u e de la limba