|

S-a virusat calculatorul, mai precis tastatura unele butoane scriu altceva decat apas, am bagat alta tastatura la ala alte butoane mi-s afectate cam 4 butoane is afectate la fiecare tastatura.

Cum pot sa scap(opresc) de virus fara antivirus? cum pot identifica virusu?, am tone de virusi in pc, dar le opresc din setari, dar pe asta nu stiu sa o identific

Si cum se poate ca dupa ce o scot din unitate si o bag inapoi tastatura sa aiba acelasi butoane afectate (adica tastatura nu are memorie sau ceva de genu, si atunci de ce tot acelasi butoane sunt afectate, adica ar trebui sa actioneze random...)

8 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Daca stii ca ai computerul afectat, sfatul nostru este sa salvezi datele tale pe un dispozitiv extern si sa reinstalezi sistemul de operare.

Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Reinstalarea & instalarea unui antivirus vor remedia problema pe care o intampini cu tastatura.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Daca e virusat poti afla cu un program antivirus sau anti-malware.

Iti recomand malwarebytes, ia cea mai noua versiune daca poti, daca ai windows xp cauta special pentru xp, stiu ca exista parca. Da un scan complet si vezi daca sunt virusi, si daca da baga-i in carantina si sterge-i.
De asemenea ai putea incerca si alte programe antivirus (nod32, avg sau avast, commonsense daca ai windows 7/8/10).
Nu stiu ce zici tu de oprit virusi din setari, virusii se sterg, nu ii "opresti" si in niciun caz nu ii pastrezi in PC.

Daca nu ii poate sterge malwarebytes, incearca cu rootkill sau trojan remover, iar ca ultima varianta ramane formatarea partitiei cu windows-ul si reinstalarea lui.

Daca nu detecteaza nimic niciun antivirus, cel mai usor mod sa detectezi virusi sau programe este msconfig. Din bara de start cauta (sau da-i run direct daca ai win xp) "msconfig", in el ar trebui sa ai un tab numit "Startup", acolo apar programele care pornesc odata cu windows-ul. Eu aveam niste ransomware care aveau numele "x", "y" si "z", poate fi un keylogger sau un PUP (Potentially Unwanted Program), ori Adware, ori vreun Backdoor Agent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Am dat scan cu"hitmnamnpro" Threats... : 435, Traces... : 521, ce de virusi, Trojan Horses, Tracking Cockies etc
DAR tastatura face figuri in continuare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru ℬℓøøᴆy):

Nu e de la limba, am 2 tastaturi ( la aia buna imi face figuri, la aia rea acum merge normal)
u e de la limba

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează