| PastratorulPacii a întrebat:

Salut, am o problema destul de grava, navigam pe internet si dau din greseala clic pe un avertisment care ma lanseaza in vreo 5-6 linkuri dubioase, iar cand se opreste, imi apare o mare fereastra care imi transmite ca am fost blocat pentru trafic pe internet impotriva legii si ca am fost amendat cu 500 de lei, e asa ceva posibil? Si ce e de facut?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Înțelegem că mesajul respectiv te-a îngrijorat. Este important să știm că nu este unul adevărat. Ferestrele care s-au deschis sunt reclame de tip Pop-up. Acestea pot conține reclame normale sau astfel de mesaje care să inducă în eroare. Este destul de întâlnit să îți spună că ai viruși în calculator sau oricare alt mesaj care să te facă să apeși pe reclama respectivă.

Îți recomandăm ca atunci când vezi o astfel de reclamă sau mesaj, de tip spectaculos sau care să inducă îngrijorare, să îl ignori și să închizi fereastra respectivă, fără a da click pe niciun buton sau link din componența ei.

Dacă astfel de reclame se repetă în mod frecvent și devin deranjante, poți folosi o extensie pentru a bloca reclame sau poți verifica ce aplicații au acces la a-ți trimite notificări și să le elimini pe cele pe care nu le recunoști.

Ora De Net
4 răspunsuri:
| Crackman a răspuns:

Nu este nimic. Este o fereastra care cauta fazani chiar sa puna date personale si sa le plateasxa la aia amenda

| Cornel1333 a răspuns:

Inchide fereastra si stai linistit, nu e nimic grav, nu ai de platit nimic.

| Dfghhghu a răspuns:

Este o reclama de tip pop-up, inchide fereastra si stai linistit ca nu patesti absolut nimic.