| Ionut_Catalin_Nicola_1990 a întrebat:

Salut,am o problema! Ma puteți ajuta va rog mult.In data de 1 Februarie m-am trezit cu suma de 14039 coroane daneze adică 1745 € prin PayPal minus de la mine din cont, plata find in așteptare.Sun la banca le zic ca nu știu nimic despre aceasta tranzactie m-a pun sa sun la Paypal.cei de la Paypal m-a sfătuiesc sa îmi schimb parola și întrebările de securitate.o fac, după care le zic ca nu am făcut eu nici o plata.nu știu nimic de așa ceva.îmi zic ca o sa investigheze după vreo 2 ore îmi trimit mesaj ca nu au văzut nici o plata neautorizată pe contul meu..deci accea tranzactie find ok.sa contactez vânzătoru și sa crez o disputa.dar eu nu știu nimic.le-am explicat foarte clar situația.ei nu vor sa înțeleagă. M-a duc iar la banca Danske BANK, toate astea se întâmpla in Danemarca. Și ei îmi zic ca nu pot face nimic ca plata e in așteptare.numai când mi se ia banii din cont, pot începe o ancheta.am fost și la poliție și am declarat tot.ei la fel sa aștept cum mi-a zis banca.sunt șocat puțin chiar așa.sa aștept sa fiu furat și după sa facă ceva. știți ceva ați mai pățit așa ceva? Sa crez o disputa pe PayPal sau sa aștept întâi sa văd ce se întâmpla cu banii.cum a zis banca.si cu disputa.nu știu care e treaba ca eu nu știu nimic doar m-am trezit cu minus in cont.nu am cumpărat nimic nu am vândut eu..am fost hackuit.Paypal mi-a dat toate detaliile despre Tranzacție și numele și e-mailu la care vezi Doamne sa făcut tranzacția. și in mare nu vor sa vadă ca asta e o frauda, și-au luat mâna după mine foarte ușor.ce e de făcut?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu aproba transferul banilor, anuland-o daca poti si schimba-ti parola imediat!
Contul tau a fost hacked si pana nu-ti schimi parola, ai sanse sa te mai trezesti cu altfeld e tranzactii.
Pune o parola lunga de 16 semne, ceva de genul: unde amesteci litere mari si mici cu cifre (ex: Ca1ar3tu1sS1156A8) ca sa fie foarte greu de spart.
Nu uita sa-l scrii undeva, ca sa nu-l uiti.

| Ionut_Catalin_Nicola_1990 explică (pentru Violleta2022):

Am scapat de problema, multumesc, banca mi-a returnat inapoi banii, dupa ce am deschis un card dispute la ei.ms

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Am avut o situatie similara anul trecut, cand paypalul a mai avut un atac masiv si am am fost in aceeasi situatie, dar cu bani mai putini, in orice caz, am "declined" tranzactia sau pur si simplu o ignori, ca pana nu-i dai acceptul atu, nu s epoate finaliza si am schimbat parola imediat. Am pus si o a doua adresa de email, si am mai schimbat intrebarile cheie dupa care se face verificarea la paypal (cele de genul: care este numele de fata al mamei, sau care-i animalutul favorit samd).

| doctorandus a răspuns:

Parerea mea e ca daca ai calculatorul hackuit, degeaba-ti mai schimbi parola, ca oricum o afla hackerul si pe cea noua.

| Anonimul95t a răspuns:

Salut, schimba parola cu una lunga cu semne, litere mari si mici, schimba email-ul si intrebarile de securitate, poti scana cu :https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/ si sterge ce gaseste. Sper ca te-am ajutat!

| WebDoctor a răspuns:

E un print nigerian care-si vrea tronul inapoi.