anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut!
Am observat ceva foarte ciudat la contul meu de Instagram. M-am trezit peste noapte ca urmaresc tot felul de persoane straine, cam cateva sute in plus decat urmaream eu. Le-am dat unflollow si peste 2 zile deja iar imi aparea ca urmaresc cateva sute de persoane. Are cineva idee ce se intampla?

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Ai folosit o aplicație cu scopul de a crește artificial numărul de urmăritori? Astfel de aplicații îți preiau contul și îl folosesc fară controlul tău. Sfatul nostru este să îți schimbi parola ținând cont de sfaturile https://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul și să îți securizezi conturile (adresa de email, conturile pe rețelele sociale) setându-ți o întrebare de siguranță, un email alternativ sau numărul de telefon pentru a le putea recupera în cazul în care sunt compromise.

Ora De Net
5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Inainte de a schimba parola daca te-ai conectat la cont si de pe PC urmeaza urmatorii pasi :
Pentru verificarea de virusi recomand urmatorii pasi:
Download hitman pro : https://www.hitmanpro.com
dat scanare cu acesta si postat aici un print screen
Descarcat si instalat malwarebytes : https://www.malwarebytes.com
dat o scanare cu el si postat aici print screen
Dupa ce vad aceste print screenuri pot sa-mi dau seama daca este de vina un virus (malware)...cu siguranta cineva ti-a instalat un soft malitios de tip trojan pe PC sau pe telefon.
Daca nu ai folosit un PC atunci descarca si foloseste un antivirus pentru telefon, scaneaza cu el, sterge ce gaseste si ABIA APOI SCHIMBA PAROLA.
PENTRU PC lasa-ne aici print-screen cu scanarile si iti spun apoi ce sa faci...

| Ventrue a răspuns:

Schimba parola de la cont. Sunt sanse ca cineva sa fi spart parola si contul a fost vandut la grupuri care promit followeri pentru bani.

| PinkHD3 a răspuns:

Schimba parola si fa-ti autentificare cu 2 factori happy

| Treachery a răspuns:

Nu a intrat nimeni pe contul tau, oamenii isi instaleaza bots ca sa aiba mai multi followeri random.