| elcosmin a întrebat:

Astazi am primit un mesaj pe whatsapp in care eram rugat de o prietena sa ii dau cate o poza cu diploma de bac si buletinul, cu motivul ca s-a inscris intr-un proiect de dezvoltare personala. Evident ca am refuzat pentru ca nu mi se pare okay. E a doua persoana care ma intreaba asta. Voi credeti ca e okay sa vi se ceara aceste date pe astfel de motive? De fapt ce credeti?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Buletinul și diploma de bacalaureat conțin informații cu caracter personal. De aceea, este nevoie să le folosești și să le distribui numai când e vorba de surse sigure și serioase.

Prietena ta nu are nevoie de aceste date despre tine pentru a se înscrie. Cel mult, va fi nevoie să prezinte propriile ei documente.

Poate este vorba despre a te înscrie pe tine în proiectul respectiv. Sunt proiecte care cer astfel de documente la înscriere. Dacă acesta este cazul, înainte de a le trimite, documentează-te despre ce este acest proiect și dacă te interesează să participi. Poți lua legătura și cu organizatorii pentru a afla detalii suplimentare. Numai dacă tu îți dorești să participi și în urma documentării ajungi la concluzia că este ceva serios, te poți înscrie tu direct, fără să mai fie nevoie să trimiți întâi aceste acte prietenei tale.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| BlackPixel a răspuns:

Salutare!
Aceste cereri sunt cereri pentru imagini cu informatii cu caracter personal.
Important: nu trimite NICIODATA poza cu buletinul sau documentul de identitate (ex. Pasaport). Datele de pe buletin pot fi prelucrate ilegal si pot duce la urmari neplacute!

Pe diploma de bacalaureat sunt scrise, la fel, unele informatii personale. Daca in poza acele informatii sunt cenzurate, te poti simtii liber sa o distribui.

Interpretare: Prietena care ti-a cerut poza cu buletinul nu avea cum sa il foloseasca pentru un proiect de dezvoltare personala. Daca intr-adevar ti-a spus asta, este o minciuna. Ai grija ce faci cu informatile tale, ai grija cui i le dai! NUMAI politia si autoritatile oficiale au dreptul sa te oblige sa le arati documentele de identitate!

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca nu e ok sa mi se ceara.

| JicaContra a răspuns:

Evident ca nu e ok
SI aia NU iti e prietena, e clar ca vrea sa faca ceva nasol dupa care sa raspunzi tu!

| Panamax a răspuns:

Te poti trezi angajat fictiv pe la un start-up, cu un contract de imprumut, proprietarul unei firme falimentare etc.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ii da nimic, cine stie ce vrea sa faca cu ele.

| Speranta12 a răspuns:

Nu este ok DELOC si NICI LOGIC. Ce legatura are cursul ei de dezvoltare personala (minciuna) cu datele tale PERSONALE? Nu au nicio legatura. Sa nu dai datele nici chiar prietenilor tai pe telefon. Datele tale le dai doar la institutii autorizate si credibile - institutii ale statului, firme unde te angajezi, spitale, liceu facultate, aeroport etc.

| ValentinGabi a răspuns:

Nu e ceva normal ce face! Nu i da nimic sau o poți suna la web să te lămurească de ce a făcut asta