|

Salut, ce dezavantaje ai daca folosesti ip Dynamic?

8 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Pentru un utilizator obisnuit de internet, nu exista dezavantaje. Majoritatea furnizorilor de internet ofera IP dinamic.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

"IP-ul Dinamic" e un termen atribuit Retelelor in care Protocolul de Internet, adica IP-ul, se schimba aleator sau la un anumit interval de timp, ori la deconectarea modemului/routerului, prin schimbarea acelor numere insusite ca ip, iar uneori se schimba doar clasa acestora (doar utlimele 3 numerele din capat) bine intales acest mod fiind folosit majoritar de catre versiunea 4 IPv4.
Avantaje unui "IP Dinamic" a utilizatorului, sunt in general pentru a nu fi localizat la un timp sau eventual daca ai fost blocat pe un Website sau Server/ Joc, fiind IP Dinamic si se schimba, prin schimbarea lui, prin orice metoda, poti sa iti creezi un cont nou sub noul IP care e fost schimbat si astfel sa folosesti din nou acele websiteuri sau jocuri sau programe.
Detectarea locatiei facandu-se in general de catre zona in care este folosit IP-ul local si nu cel DNS.
Providerii de internet adica ISP-ii ofera IP Dinamic persoanelor fizice, adica TUTUROR utilizatorilor de internet, prin anumite moduri de distributie gen RDS - PPPOE (mod linie comutata) etc sau cei de la UPC ofera Modul clasic LAN iar schimbarea lui se face la un anumit interval de timp mai prelungit.
Desigur Providerii (ISPii) ofera si internet de tip broadband care se atribuie claselor bussines sau firmelor sau a companiilor, astfel ele obtinand un IP Static (fix). Folosit in majoritatea cazurilor in hosting (gazduire) siteuri sau servere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dezavantaje :
Ti se schimba IP-ul si nu prea poti tine un server (daca asta te intereseaza ). O sa ai probleme cu vizualizarea camerelor de securitate de la distanta ( la fel, daca te intereseaza ).

Avantaje :
Scapi usor de BAN pe CS 1.6 big grin
Intimitate ( putin ) mai ridicata pe internet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti se schimba mai mereu IP-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Razvan01010):

De fapt exista o constanta a operatorului de net numita IP_lease. Ti se schimba la acel interval. La mine e setata de NextGen la 9999999 si nu s-a mai schimbat de 5 ani ip-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru un utilizator obisnuit, nu prea sunt dezavantaje
chiar daca cumva tu ai niste servicii de gen hosting, lucru pe care un utilizator normal nu are, tot se poate rezolva faptul ca e posibil sa ti se schimbe IP-ul

chiar sunt avantaje, poti fi ban-at pe diverse servicii pentru reincercari repetate, am avut problema asta in Windows Store dupa ce am dezinstalat/reinstalat 3 aplicatii de vreo 4 ori, si apoi nu am mai putut, primeam o eroare fara nici un sens, asa ca am restartat routerul, am primit alt IP de la eeRDeeSh si apoi mi-a mers binemercic sa le instalez pentru ultima oara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ziftode):

Ce noroc ai tu. Eu de cand torentam cativa tera pe luna fara pic de seed astia mi-au pus in teorie ip static ca poate-poate oi fi banat permanent :/ dar 9999999 ore IP_lease-ul calculeaza si tu cat vine, doar sa zica la factura ca e dinamic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackFire2E455845):

Sa stii si tu pentru informatia ta, ca ip ul static se plateste nu cel dinamic... asa ca nu ti a pus nimeni niciu lease cum ii zici tu ca sa iti umfle factur

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează