|

Salut! De curand m-am inscris pe site-ul freelancer si am aplicat pentru cateva joburi. Am fost contactat de o persoana care mi-a pus cateva intrebari la care i-am raspuns si i-am specificat ca nu am experienta in domeniu. Acesta a acceptat si mi-a spus ca pentru a putea incepe sa lucrez si sa fiu platit trebuie sa imi fac un work permit pentru tara respectiva si mi-a spus ca se ocupa de asta dar eu trebuie sa trimit 36 de euro intr-un cont unui membru de guvern al tarii respective. Credeti ca as putea lua teapa sau ceva? Si daca cineva a trecut prin asa ceva as fi recunoscator daca mi-ar putea oferi mai multe informatii.

| a răspuns:

Bună,

Din ceea ce spui, persoana respectivă nu pare deloc una de încredere. Procedura pentru a obține drept de muncă într-o altă țară este mai complexă decât un simplu virament bancar. În plus, în majoritatea țărilor europene deja ai drept de muncă dacă ai 18 ani pentru că România este parte din Uninea Europeană. Înainte de a trimite banii sau înainte de a face orice demers în acest sens, te sfătuim să ceri detalii suplimentare - contractul de muncă pe care urmează să-l semnezi, datele firmei cu care vei colabora etc. și să verifici autenticitatea acestor informații. Dacă ai nevoie de ajutor în continuare, nu ezita să ne contactezi la ajutor@oradenet.ro

Ora De Net
3 răspunsuri:
| a răspuns:

NU trimite nimic.În lumea asta sunt mulți vânzători de iluzii. Escroci Cu siguranță, pierzi banii! Pe lângă asta, s-ar putea să pierzi și încrederea în oameni, dar și în fapte bune.winking Găsește-ți un job în orașul tău, dacă ești un om activ.

| a răspuns:

Aplicând pentru câteva joburi neavând experiență sau ești mai puțin familiarizat cu platforma? Work permit pentru ce țară? Pe platforma respectivă poți lucra foarte ușor având toate instrumentele necesare. Poți întreba, căuta ce literă de lege cere acest permis, căutând o legătură. Lucrând în străinătate, părând ceva normal cerând un permis de muncă, primind apoi un contract. keep in touch.