| George20123 a întrebat:

Salut, imi poate explica cineva mai clar care sunt consecintele renuntarii la net neutrality? am citit pe net si nu prea am inteles.Este un lucru atat de rau?

Răspuns Câştigător
| dragoshar a răspuns:

Salut. Da, este un lucru rău. Dacă se renunță la net neutrality, ISP-ul tău (RDS, UPC, Telekom sau de la cine ai tu internet) poate să decidă la ce site-uri ai tu acces. De exemplu, dacă RDS are contract exclusiv de parteneriat cu Youtube, iar UPC, Telekom, Orange etc. nu au contract de parteneriat cu Youtube, s-ar putea ca în cazul în care nu ești abonat UPC să nu mai poți accesa Youtube (valabil în cazul oricărui site). De asemenea, se pot pune restricții de viteză la accesarea diferitor site-uri sau se poate impune o limită de date, de exemplu: lunar ai 1 tb de date disponibile, după care plătești în plus pentru fiecare gb (asta se întâmplă și la abonamentele de date mobile cu date mobile limitate). Sper că am reușit să explic și că nu te-am băgat mai tare în ceață.

| George20123 explică (pentru dragoshar):

Mersi mult, m ai luminat

| iwefgOficiall a răspuns (pentru dragoshar):

Salut pai si ce te pomenesti ca rds ar adopta aceasta lege pe viitor sau anca nu e vorba despre asa ceva?

| dragoshar a răspuns (pentru iwefgOficiall):

Legea asta nu se adoptă de RDS. Momentan se dezbate pe acest subiect în Statele Unite. Utilizatorii și multe din companii nu sunt de acord cu asta. Cei care vor asta sunt în principiu companiile care oferă servicii de date. Ce spune Gabi mai jos nu este tocmai corect. Youtube are deja un serviciu plătit. La fel este și Netflix, dar aici vorbim de chestii pe care le poți avea sau nu, în funcție de ce vrei tu. Cât despre partea cu streaming, da, se poate limita viteza de date sau accesul la servicii de streaming dacă serviciul de streaming pe care vrei tu să lucrezi nu are contract cu compania care îți oferă serviciile de date.

4 răspunsuri:
| Ora de net a răspuns:

Buna,

Neutralitatea internetului este principiul care susține că furnizorii de internet trebuie să trateze toate fluxurile de date de pe Internet în mod egal și nu au voie să aplice tarife în funcție de utilizator, website, platformă, aplicație, echipament sau metodă de comunicare. "Net neutrality" asigura accesul egal al tuturor la serviciile pe care doresc sa le acceseze. Daca se renunta la aceasta regula, furnizorii de internet pot favoriza anumite servicii contra unor sume de bani, creand inegalitati (ex. Netflix va putea plati pentru viteza buna de acces a utilizatorilor sai pentru ca este o companie mare, pe cand un alt site de streaming mai mic sau nou pe piata nu va putea face acest lucru)